De meisjes onder 16 van BV Leiderdorp staan na een 63-37 zege op BS Leiden 2 nu alleen aan kop in hun klasse. Het fysiek sterke Leidse team, met speelsters van de British School, waren net als BVL nog ongeslagen voor het duel in De Bloemerd.
Leiderdorp maakte het verschil eigenlijk in het eerste en het derde kwart (respectievelijk 20-9 en 17-6). De thuisclub was wel de betere ploeg, maar miste veel open schoten kansen en liet zich zo nu en dan verrassen aan de andere kant door de brutale Britten.
De Leiderdorpse aanval toonde zich bij vlagen echter wel slagvaardig en BVL plaatste genoeg tussensprints om Leiden achter zich te houden. Vooral vlak na rust (35-21) gooide U16 het tempo onder leiding van Tessa de Rooij, die Rebecca Antes verving die met het Bolwerkteam naar Utrecht moest, flink omhoog en hapte de tegenstander naar adem. Een echt grote zege leek binnen bereik, maar Leiderdorp kwam in het laatste kwart aan ‘slechts’ 11 punten. Wel was het meer dan genoeg om de concurent de eerste nederlaag toe te brengen en na vier wedstrijden ongeslagen te blijven.

[i]Scores:[/i] Tessa 15, Cheyenne 12, Rebecca 10, Lotte 8, Ashley 7, Lidwien 6, Amelia 3, Sandra 2, Clotide, Yara en Cella 0.