De West Nederland U18/U20 competitie is nauwelijks op gang, doch het meisjes Bolwerkteam U18 speelde al de returnwedstrijd tegen Black Eagles. In de seizoensopening werd in Rosmalen al ruim gewonnen (63-97) en ook nu bleef het bolwerkteam ongeslagen en won eenvoudig met 107-67.

De blessures bij het bolwerk beginnen langzaam maar zeker tot het verleden te behoren. Ella Tijssen kon pijnvrij spelen en deed dit – zeker verdedigend – heel verdienstelijk en ook Sigourney Lionar kon haar eerste minuten van dit seizoen maken. In een gezellige Van Zweedenzaal startte het team van de coaches Ton Kallenberg en Marcel Tijssen zoals van hen verwacht werd. Onder leiding van de goed spelende Zera Butter en Willeke Bruins namen de Rijnland “Eagles” snel afstand van de Black “Eagles” (20-6). Aan het eind van de eerste periode zakte het tempo bij de thuisploeg in en was ook de verdediging niet scherp genoeg waardoor het team uit Rosmalen zich toch weer in de wedstrijd kon spelen (22-16). Ook aan het begin van de tweede periode konden de Black Eagles nog even volgen (29-23), maar toen ging de Lokomotief onder leiding van opnieuw Zera Butter en Willeke Bruins even voluit en werd de wedstrijd al snel beslist (52-27 bij rust). Vooral Zera Butter etaleerde haar kwaliteit door zeer efficient te spelen (1,28 rendementscore)
In de derde periode liep het verschil langzaam verder op. Deze periode was het Willemijn Kallenberg die de scorer het meeste werk gaf (79-42). De coaches van de beide teams gebruikten de resterende tijd om naar hartelust te experimenteren met opstellingen, waardoor het verschil in de vierde periode ongeveer gelijk bleef (89-57). Nog even werd de stoomtrein ingeschakeld om de honderd punten grens te halen (107-57), en toen die behaald was, leek de ambitie eruit te zijn. Dit leidde ertoe dat de laatste twee minuten rommelig werden uitgespeeld, waardoor Black Eagles de eindstand nog iets draaglijker kon maken.
Scores: Zera Butter (24 p), Willemijn Kallenberg (23 p; 14 ass; 9 int), Willeke Bruins (18), Maxime Essenstam (11), Lara Moerer (8), Rosanne Kruithof (7), Sigourney Lionar (4), Kirsten Siera (4), Tammie van Biemen (3), Ella Tijssen (3), Richelle v.d. Keijl (2).