Tsja en wat je moet nu van zo’n uitslag denken: zitten wij te laag ingedeeld of is de tegenstander zo zwak? Enfin over een paar weken kunnen we hier meer over zeggen. Wel moet gezegd worden dat de U14-2 door hun nieuwe outfit van sponsor NO NO al wel met 2-0 voorstond voordat de wedstrijd begon. De U14-2 had al aangegeven dat ze er zin in hadden, maar dat ze zo uit de startblokken vlogen, was zelfs voor de coach een verrassing. De tegenstander werd 4 x 10 minuten lang op de eigen helft vastgezet en alleen wat kleine verdedigingsfouten (voornamelijk veroorzaakt door vermoeidheid), zorgden ervoor dat de Forwodianen doelkansen kregen.

Opvallend feit was dat het de U14-2 naast fast breaks het hun ook regelmatig lukte om via een afstandschot te scoren, met name Robin “Hood” is hierin gespecialiseerd en ik denk dat we binnenkort wel de eerste 3 punter van hem mogen verwachten. Ook het lengteverschil van Mike (wie anders ?), maar ook “Rookie” Marc en zelf Luuk gaat nu in het voordeel van het team werken; we heersten tegen Forwodians onder de baskets ! (Wat klinkt dat lekker zeg !)
De verdediging wordt nu ook feller uitgevoerd, want doe je dit niet, dan word je door de coach gewisseld, dus dan maar extra je best doen in de verdediging (nietwaar Robin?) Ook Alberto, Tycho, Marco en Isaiah konden zich uitleven, veel prima passes naar de vrijstaande spelers, veel fastbreaks, veel rebounds en een prima verdediging zorgden ervoor dat er een record eindstand werd bereikt van 122-20, waarop de scorer, onze alom geprezen Italiaan Marco Falcone, tot de legendarische uitspraak kwam: AND THIS IS ONLY THE BEGINNING….

Volgende week weten we meer, dan mogen we tegen een oude bekende: Zoebas, uit altijd moelijk …….

Mike (42), Robin (18), Isaiah (16), Tycho (14), Marc (12), Marco (6), Alberto en Luuk (6)