Wat is het toch lekker als we een trainer hebben die precies de zwakke en sterke punten van de tegenstander weet, bedankt Glenn! Goed, we kennen het basketbalspelletje van Grasshoppers natuurlijk: fysiek spelen aangevuld met een sterke verdediging. Toch was het eerste kwart voor BVL en werd er door Mady, Burhan, Eveline, Mathijs en Emma prima gespeeld. De verdediging van Grasshoppers liet het afweten en ze moesten constant achter hun BVL-speler aan ! We vlogen over de tegenstander heen en we wonnen dit kwart dan ook verdiend met 29-12, het leek de basis voor een grote uitslag.

“Leek” want de tegenstander hervond zich (jammer genoeg voor ons) in het 2e kwart en Grasshoppers ging beter verdedigen. Mady, Jeroen, Burhan, Vincent en Olivier kregen het steeds moeilijker en misschien maakten ze het zichzelf ook moeilijker, want, in plaats van meer te gaan passen werd toch de dribbel verkozen en ja, op een gegeven moment raakt dan toch echt de energie op, layups gingen mis, ballen onder de basket gingen mis, het was duidelijk we werden moe, gelukkig bleven we wel goed verdedigen, veel beter dan vorige week. De rust eindigde in 37-22, maar Grasshoppers had dit kwart wel met 2 punten gewonnen.
In de derde periode begonnen Eveline, Matthijs, Emma, Vincent en Jeroen goed en liepen weer weg, maar Grasshoppers begon steeds meer vat te krijgen op ons spelletje en de breaks liepen niet meer zoals we het graag wilden, gelukkig, we bleven nog steeds goed verdedigen en daardoor eindigde deze 3e periode in 52-38.
In de laatste periode raakte de energie van beide teams geheel op, het spel werd rommelig, het ging wel heen en weer, maar er werd van beide kanten veel gemist, de laatste periode eindigde dan ook in gelijkspel: 12-12, maar we wonnen wel de wedstrijd met 64 – 50. Klasse U12-1!

De verdediging is weer OK, nu moet ons samenspel en onze passing nog beter worden, maar laten we ook niet vergeten: dit is voor de U12-1 ook een “leerjaar” en als je dan nu al 2 wedstrijden gewonnen hebben, dan mogen jullie daar met recht trots op zijn. Volgende week gaan we eens kijken hoe sterk DAS is.

[i]Scores:[/i] Emma 15, Jeroen en Maddy 14, Eveline 13, Vincent 6 en Mathijs 4.

Een goede rekenaar heeft opgemerkt dat dit een totaal geeft van 66, verklaring te bevragen bij de scorer (weer van twee punten bestolen, Annelies ??)