Rosmalen – Het meisjes Bolwerk U18 team heeft de eerste wedstrijd van het seizoen uiteindelijk gemakkelijk en ruim gewonnen van Black Eagles. De Brabantsen konden alleen in de eerste periode nog volgen, maar moesten vooral in de derde periode de Lokomotief-trein vrij laten draaien. Het werd uiteindelijk: 63-97.

De start van de wedstrijd was nogal rommelig. Door files vertraagd, kwamen we weliswaar op tijd maar niet echt ruim voor de wedstrijd binnen. Daarnaast misten we nog twee speelsters (Chanel Oschmann nog geblesseerd, Tammy van Biemen zat in het buitenland). Omdat Sigourney Lionar de afgelopen week heeft besloten haar tijden anders in te richten, beschikten de coaches Ton Kallenberg en Marcel Tijssen maar over negen speelsters. Van die negen speelsters waren zowel Ella Tijssen (enkel) als ook Maxime Essenstam (knie) licht geblesseerd, waardoor er uiteindelijk maar zeven speelsters het merendeel van de speelminuten voor hun rekening konden nemen.
In sporthal de Hazelaar in Rosmalen bleek overigens dat er geen rayonscheidsrechters waren, waardoor Black Eagles twee eigen scheidsrechters moest inzetten en tenslotte bleek er ook geen officiële 24-seconden regeling aanwezig te zijn. Al met al waren alle ingrediënten voor een rommelige wedstrijd aanwezig.
Black Eagles startte nog wel aardig (4-0), maar nadat Willemijn Kallenberg Lokomotief halverwege de eerste periode voor het eerst op voorsprong zette (10-11), werd de voorsprong vervolgens goed uitgebouwd. Maxime Essenstam stapte verschillende keren inside goed naar de basket en vergrootte snel de voorsprong tot 13-22 aan het eind van de eerste periode. Hoewel de nieuwe bolwerkploeg sommige momenten ook nog aan elkaar moest wennen, werd al wel snel duidelijk dat het team erg veel potentie heeft. Speelsters zoals Willeke Bruins en Rosanne Kruithof passen uitstekend in het team en geven het veel extra diepgang. Vooral Rosanne Kruithof ontpopte zich op onopvallende wijze veel werk te verzetten.
In de tweede periode bleven de beide ploegen lange tijd bij elkaar. Aan onze zijde verslapte de verdediging iets waardoor Black Eagles zich toch weer in de wedstrijd vocht (25-27). Toen was het Willeke Bruins die met enkele mooie scores Lokomotief door enkele moeilijke minuten hielp (33-34) en vervolgens Willemijn Kallenberg die de voorsprong aan het eind van de tweede periode weer vergrootte tot 35-46.
Zichtbaar was overigens wel dat het bolwerkteam over veel meer inhoud beschikte en Black Eagles hing aan een draadje. Coach Ton Kallenberg legde in de rust dan ook de nadruk erop dat het tempo in de wedstrijd verhoogd moest worden. Zera Butter nam dat de derde periode ook letterlijk op want als zij niet scoorde wist zij op de fastbreak haar medespeelsters vaak te vinden. De voorsprong liep snel op via 44-57 naar 49-73.
In de vierde periode speelde Lokomotief de wedstrijd vakkundig uit. Black Eagles wist zich gewonnen en via Willeke Bruins werd het uiteindelijk 63-97.
Scores: Willeke Bruins (28 punt); Willemijn Kallenberg (18 punt; 12 reb; 11 ass); Zera Butter (18 punt); Maxime Essenstam (12 punt); Kirsten Siera (8 punt); Rosanne Kruithof (6 punt; 9 reb; 9 ass); Richelle van der Keijl (2 punt); Lara Moerer (5 punt)