De meiden Bolwerkteams zijn het nieuwe seizoen sucesvol begonnen. Op het traditionele openingstoernooi in Wijk bij Duurstede werd het MU18 team 1e in de poule MU20/22 en het MU16 team werd 2e in de MU18 poule.
Voor het MU18 team was de eerste wedstrijd direct een graadmeter om te zien waar de ploeg op dit moment staat. Tegenstandster was Onze Gezellen uit Haarlem dat uitkomt in de meisjes eredivisie en vorig jaar in de competitie nog te sterk bleek voor het bolwerkteam. Dit keer waren de rollen omgedraaid. Weliswaar drong Onze Gezellen sterk aan, maar het bolwerkteam bleek toch over veel kwaliteit te beschikken en bleef de gehele wedstrijd aan de goede kant van de score en won uiteindelijk gemakkelijk. De overige wedstrijden werden allemaal kinderlijk eenvoudig gewonnen. Minpuntje was dat zowel Kirsten Siera (vinger) als Willemijn Kallenberg (hoofd) zich blesseerden tijdens de wedstrijden.
Het meisjes U16 team speelde voor het eerst in deze samenstelling en moest de eerste wedstrijden nog duidelijk wennen, maar wist deze toch in winst om te zetten. Slechts van Perik Jumpers werd verloren, mede ook omdat Esther van der Veer zich blesseerde aan haar enkel. Een mooie tweede plaats biedt volop uitzichten voor een prima seizoen!
Komend weekeinde nemen beide bolwerkteams deel aan een sterk bezet toernooi in Auxerre (Frankrijk) waar onder meer tegen de nationale teams van Estland en Servie wordt gespeeld.