De JU16-selectie traint deze zomer door op de Leiderdorpse pleintjes. Woensdag 4 juli was er een verrassing. Er was een zaal gehuurd (de Does) en daar kwam ineens “een hele lange” uit de kleedkamer. “Wie is dat? Hebben we er een nieuwe speler bij?” Nee het was Henk Norel (19 jaar, 2.11 m). Hij leerde het basketbal zes jaar lang van Edmar Diebels en na een jaartje Astronauts (Amsterdam) werd Henk gescout en gevraagd om bij de jeugd van de Europese top club “DKV Joventud de Badalona” (vlak bij Barcelona) te komen ballen. Dat deed hij zo goed dat hij nu voor drie jaar een full-profcontract heeft, en ook in het eerste team van Joventud zal gaan spelen. Edmar was onlangs in Barcelona (om de trainingen daar te bestuderen) en toen hij zijn “ex-leerling” daar sprak, was een afspraak snel gemaakt. Henk zou Leiderdorp wel eens komen bezoeken.
Wat Henk “onze” jongens woensdag leerde was vooral gericht op fundamentals. In Spanje doet Henk niet anders. Uren achter elkaar alleen maar schieten, met een trainer die de schothand tot op de centimeter nauwkeurig corrigeert. Dezelfde perfectie tijdens dribbeloefeningen, catch- en passoefeningen etc. Volgens Henk is dat het grote verschil met Nederland. Er wordt daar veel meer op details getraind. Uren achter elkaar. Natuurlijk moet je een beetje gek zijn van basketbal om dat allemaal vol te houden. Maar, als je de top wil bereiken en je droom wil waarmaken, moet je daar net als Henk heel veel voor overhebben. Wellicht lonkt na 3 jaar Joventud de NBA, Henk wil dan in ieder geval aan de drafts meedoen.

[img]/img/nieuws/JU16sel + Henk Norel.jpg[/img]
[i]Henk Norel, op de achterste rij, tweede van links naast Edmar Diebels met de JU16-selectie[/i]