Dinsdag 8 mei en donderdag 10 mei (19.30 – 21.00 uur) zal Ben Ponsioen een aantal trainingen leiden met de bedoeling een selectie samen te stellen voor volgend seizoen. De trainingen in de Bloemerdhal hebben een “open” karakter, er kunnen dus ook belangstellenden van buiten BVL aan meedoen. Zeker is dat er een aantal talenten van Lokomotief (Rijswijk) en BVA (Alphen) mee zullen doen. Als we uiteindelijk een sterke selectie kunnen samenstellen, zal Ben Ponsioen het team in de toekomst gaan trainen en coachen.

Ben (bondscoach van de U18-selectie) is geen onbekende bij BVL. Nog niet zo heel lang geleden trainde en coachte hij in de Bloemerdhal drie jaar lang een selectiegroep van jeugdspelers (aspiranten en kadetten). Diverse spelers van toen zijn uiteindelijk terechtgekomen in landelijke competities. Wouter Breel en Riben Lewis bijvoorbeeld spelen nu eredivisie U20 in Leiden en zijn bovendien ook al eens uitgenodigd voor diverse Nederlandse selecties.
Overigens, iets langer geleden “ontdekte” Ben in Leiderdorp iemand met de naam “Dan Gadzuric”, nu een NBA-speler met een groot contract bij de Milwaukee Bucks.

Heb je vragen over de trainingen, stuur dan een mailtje naar: paul.crama@planet.nl