In een sprankelende en bruisende Bloemerdhal traden de zenuwachtige meiden van onder 20 aan tegen de nummer twee van de poule, Blue Drakes uit Woerden.
Het was er op of onder. Bij winst het kampioenschap en de eeuwige roem, bij verlies een mooie tweede plaats. In Woerden was de vorige keer flink verloren, al was de overtuiging dat het toch wel een erge off-day geweest was. Na een pittige inloopperiode om de ergste zenuwen kwijt te raken werd de eerste periode vol concentratie en bezieling gestart.

[img]/img/nieuws/DU20K005.jpg[/img]

Carola liet zien dat het BVL ernst was, binnen een minuut stonden we vier punten voor. Maaike pikte het voorbeeld op en wist er ook twee ballen in te gooien. Pas in de vierde minuut wist Blue Drakes tegen te scoren, direct gevolgd door een score van Maaike. De ploegen hielden zich aardig in evenwicht, BVL domineerde het spel door de prima geconcentreerdheid en het mooie samenspel. Renske en Ilva hadden een prima opbouw, Anne maakte ruimte en Maaike en Carola speelden het Centerspel goed uit. De lange meiden van Blue Drakes werden constant overvleugeld en zowel in aanval als verdediging waren we bepalend onder het bord. Vanaf de zesde minuur werd om en om gescoord, de eindstand van de eerste periode was 16-8.
In de tweede periode bleven we geconcentreerd spelen, Verdedigend werd goed gespeeld en Ilva wist de spelopbouw van Blue Drakes goed te ontregelen. Door de gretigheid naar de bal wisten we de bal veel te veroveren. In de aanval werden we echter verrast door een degelijke zoneverdediging. Hierdoor kwamen we moeilijk tot scoren. In de tweede minuut hadden de afstandsschoten succes, Linn wist twee keer van afstand te scoren. Daarna gingen de scores gelijk op. In de vierde minuut keerde het tij, Ilva maakte een prachtige driepunter. De afstandschoten maakten dat in de zone meer ruimte kwam en Sigrid profiteerde er van door inside te gaan en te scoren. De Centers kwamen wat minder aan de bak maar Sigrid, Ilva en Anne wisten echter vrij te komen in de bucket en te scoren.De periode werd afgesloten met 21 tegen 6 punten. De eerste helft was hiermee overtuigend gewonnen en met 37 tegen 14 gingen we met een goed gevoel rusten.

[img]/img/nieuws/DU20K003.jpg[/img]

De derde periode werd slordig gespeeld, veel balverlies en veel gemiste ballen van de Centers. Hoewel het spel gelijk op ging was het voor coach Bert aanleiding voor een time-out waarin hij de dames flink toesprak. Het liep daarna iets beter maar toch werd de periode met 12 tegen 15 verloren.
De vierde periode werd weer geconcentreerd gespeeld, Carola scoorde zes punten, gevolgd door een mooie driepunter van Renske. Robin nam de Centerrol van Maaike over en kwam ook tot scoren. Blue Drakes kwam niet meer in het spel en de wedstrijd werd door BVL mooi uitgespeeld. De laatste score was voor Ilva die daarmee een prima wedstrijd bekroonde. Eindstand 67 tegen 35.
Het uitzinnige publiek vierde samen met de meiden de overwinning en het kampioenschap. De trotse coach wist de kantine niet droog te bereiken. Een mooie afsluiting van dit seizoen!
Renske 3 (3p), Sigrid 4(2p), Maaike 11 (3p), Carola 25, Linn 6, Anne 9 (4p), Robin 2, Ilva 7 (1p)

[img]/img/nieuws/DU20K002.jpg[/img]