Het had het hoogtepunt van dit seizoen moeten worden maar het werd een (kleine) smet op het kampioenschap.

Het leek een prima draaiboek: de U10-1 en U12-1 speelden hun kampioenwedstrijden achter elkaar, met warming up muziek en een echt line up, dus wat kon er fout gaan? Met de wedstrijd van de U10-1 ging niets fout maar met de wedstrijd van de U12-1 wel. De tegenstander kwam niet opdagen !!! OK gewonnen wedstrijd, maar een kamioenschap zonder te spelen is geen kampioenschap! Wat nu ? Toch maar MSV bellen; volgens hun was de wedstrijd om 17:30 ?!
We besloten de wedstrijd dan maar toch door te laten gaan en op MSV te wachten. Helaas de muziek schoot erbij in, de line up moest zonder omroepinstallatie gedaan worden en de warming up was ook niet zoals het hoorde, was dit een voorbode ??

De eerste periode met Marco, Isaiah, Alberto, Mike en Robin verliep in ons voordeel. Vooral Mike was het gevaar onder het bord, elke misgeschoten bal ging Mike in de rebound en hij dunkte een aantal malen snoeihard de bal. De eerste periode eindigde in een 21-10 voorsprong.

In de tweede periode gingen we vrolijk door alleen merkte de coach wel op dat de verdediging vandaag niet goed was, bijna niemand verdedigde goed zijn man en het was opvallend hoe eenvoudig MSV zijn lay-ups kon maken. Op zich was er nog steeds geen probleem, Mike zorgde samen, met Eveline, Tycho, Maddy en Isaiah, ervoor dat ook wij bleven scoren en zelfs enigszins uitliepen. Met de pauze stond het 41-26 dus coach waar maak je je druk om ?.

Dat bleek in de derde periode, Mike moest nu, noodgedwongen, naar waterpolo en speelde dus niet meer mee. MSV rook zijn kans, zij gingen wel beter verdedigen en al gauw werd duidelijk dat Marco, Tycho, Luuk, Alberto en Maddy het heel moeilijk kregen. In plaats van om nog meer als team te spelen en in ieder geval beter te verdedigen gingen we meer voor ons zelf spelen en daar wordt een team niet beter van en MSV scoorde wel de ballen door samenspel. Na de derde periode stond het 57-44, maar het was duidelijk: we werden onder druk gezet….

In de vierde periode ging het helemaal mis. De nr 15 van MSV scoorde 6x op rij en weg was de voorsprong. Isaiah, Eveline, Luuk, Maddy en Robin wisten niet meer wat te doen en probeerden met solo-akties de boel te redden, maar dit lukte niet, ook omdat het geluk ons op dat moment in de steek liet. Helaas de wedstrijd glipte uit onze handen en MSV won uiteindelijk met 64-70!

De U12-1 moest na afloop de teleurstelling even verwerken. De boog heeft misschien iets te lang gespannen gestaan, maar we moeten niet vergeten: we hebben ons van de één na laatste positie in het eerste deel van het seizoen naar de eerste plaats gevochten in het tweede deel en zijn terecht kampioen geworden, wat mij betreft mag dit een topprestatie genoemd worden. Na afloop werd deze prestatie gevierd met een geweldig kampioensbuffet, waar alle ouders flink hun best op hadden gedaan. Alles ging op en de teleurstelling was toen allang voorbij, dus werd de coach ook nog even onder de douche gezet, zoals het bij een kampioenschap hoort !

Als coach/trainer wil ik de spelers van de U12-1 bedanken voor hun inzet in het afgelopen seizoen, we zijn volgens mij kampioen geworden omdat we als team hebben gespeeld en de sfeer zowel binnen als buiten het veld prima was. Met name wil ik ook Prisca nog eens extra danken voor haar aandeel in de teamverzorging en daarnaast alle ouders, die o.a. hun jurytaken (en meer) prima hebben vervuld en echt elke week prima hebben meegeleefd met hun kinderen. Ook Hans bedankt voor het vele malen invallen als scheidsrechter bij ons team. Het was een fantastisch seizoen en zal deze niet gauw meer vergeten, dit smaakt volgend seizoen naar meer !!!

[b]Filmpjes:[/b]

De coach onder de douche!

[flv]/img/nieuws/bvl-u12-1-kampioen.flv[/flv]

Foto’s van de wedstrijd van de kampioenen, u10 en u12!

[flv]/img/nieuws/kampioenschap-u10-u12.flv[/flv]