Afgelopen zaterdag speelde het meisjes bolwerkteam de eerste wedstrijd van de halve finale van de Play Offs in Urecht tegen het bolwerkteam Amazone Leidsche Rijn. Na een meer spannende dan goede wedstrijd, wist Amazone weliswaar te winnen (67-59), maar was het bolwerkteam de morele winnaar omdat de schade beperkt werd gehouden. Aanstaande zaterdag zal het een spannende wedstrijd worden “de hel van Rijswijk”.

Het bolwerkteam speelde nog altijd zonder Willemijn Kallenberg en Chanel Oschmann. Bij Amazone was het in de eerste periode vooral Kiki Geelen die met twee driepunters in de eerste periode het verschil op de borden bracht (10-4). Het meisjes bolwerkteam kwam vooral aanvallend moeizaam uit de startblokken en eenvoudige schoten (en ook de vrije worpen) werden gemist. Ondanks dat kon Amazone niet profiteren. De Utrechtsen speelden chaotisch en hadden veel fouten nodig om bijvoorbeeld Zera Butter af te stoppen. Helaas werd daar overigens niet altijd door de scheidsrechters tegen opgetreden en toen coach Ton Kallenberg zich daar tegen beklaagde, kostte het hem ook nog een technische fout. Omdat vooral ook Amazone niet goed met de vrije worpen omging, kwamen de Eagles in de 7e minuut van de tweede periode langszij (27-27) en even later zette Maxime Essenstam BVL voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong (28-29).
Aan het begin van de derde periode startte het bolwerkteam niet scherp genoeg en via scores van Randell v.d. Lee en Holthuizen liep Amazone in een ruk weg naar 46-31 en leek het alsof het bolwerkteam rijp was voor een dik pak slaag. Een time out aan Leiderdorpse zijde bracht de rust in het team terug. Zera Butter ging voorop in de score en aan het eind van de derde periode was er nog altijd hoop op een beter resultaat (47-36). Het verschil tussen de beide teams bleef schommelen rondom de veertien punten, doch toen achtereenvolgens Zera Butter (in de 4e minuut) en de hard werkende Lara Moerer (in de 5e minuut) met 5 persoonlijke fouten de rest van de wedstrijd langs de kant moesten gaan toekijken, leek het erop dat de wedstrijd alsnog in mineur zou eindigen. Maxime Essenstam hield de hoop voor het bolwerkteam levend en het verschil tussen beide teams liep niet verder meer op. In de laatste drie minuten van de wedstrijd waren het Ella Tijssen (vanaf de vrije worplijn) en Kirsten Siera (met enkele mooie drives naar de basket) die het verschil tussen de beide teams terug brachten tot 8 punt: 67-59.
Ondanks de nederlaag voelde dit toch als een morele overwinning. Met name omdat Zera Butter en Lara Moerer de laatste minuten niet konden spelen, maar ook omdat Willemijn Kallenberg er in de thuiswedstrijd bij kan zijn. Hiermee wordt het scorend vermogen van het team vergroot en zal het in de “hel van Rijswijk” aanstaande zaterdag (12.30 uur in de Van Zweedenzaal te Rijswijk) een heel spannende wedstrijd kunnen gaan worden. Het bolwerkteam moet met minimaal 9 punten winnen om de finale van de Play Offs te gaan halen. Gelet op het vertoonde spel van de beide teams, lijkt dit een opgave die zeker niet onoverbrugbaar is!
scores: Zera Butter (18), Maxime Essenstam (14), Ella Tijssen (13), Kirsten Siera (9), Lara Moerer (4), Christine van Langerak (1).