De wedstrijd tegen Jumpers werd met enige spanning tegemoet gezien. Dit omdat spelen tegen het team van Jumpers tot nu toe steeds een vervelende ervaring was.
We hadden daarom ook onze eigen scheidsrechter meegenomen (Tim, Bedankt!) en gelukkig had ook Jumpers gezorgd voor een goede scheidsrechter.
Nadat eerst voor coach Bert het “Lang zal hij leven” uit volle borst door het team was gezongen (waarvan de gehele zaal getuige was) werd vol goede moed aan de wedstrijd begonnen.
In de eerste kwart begon het team van Jumpers met fel spel, de teams gaven elkaar weinig ruimte en BVL kon weinig inbrengen tegen de verdediging. In de rebound werd veel verloren en wederom waren we niet in staat om het spelletje geconcentreerd te spelen. Pas in de derde minuut werd er door beide teams gescoord, daarna kwamen we op voorsprong door een lay-up en een vrije worp van Carola. In de zevende minuut werden we drie keer voorbij gelopen en kwam Jumpers op voorsprong. Aangemoedigd door het publiek leek het even alsof Jumpers zou doorstoten en een ruime voorsprong kon pakken. Dat viel mee, de periode werd met 10 tegen 6 verloren.
In de tweede periode werd wederom slecht begonnen en kwamen we met 9 punten achter te staan. Na een time-out en een felle speech van de coach werd orde op zaken gesteld. Er werd beter verdedigd en ook in de aanval werden de rebounds gepakt. Linn met 6 punten en Maaike met 14 punten zorgden dat de periode met 21 tegen 9 werd gewonnen.
Na de rust ging het spel weer gelijk op, ook nu veel geworstel in de bucket en veel fouten aan beide zijden. Er werd fysiek gespeeld en ook met het mondje lieten de meiden van Jumpers zich niet onbetuigd. Gelukkig liet BVL zich niet provoceren en het spel kreeg meer opbouw mee door Anne en Renske. Ook deze periode werd gewonnen. In de vierde periode viel het kwartje bij BVL, de rebound werd gepakt en eindelijk snel uitgespeeld naar de zijkanten. Sigrid maakte met haar acties ruimte maar had helaas niet het overzicht om de gaten te benutten. Doordat het spel een versnelling kreeg kwam er veel meer ruimte. Carola kwam eindelijk in haar spel en schudde de voorzichtigheid van zich af. Ze scoorde deze periode 12 punten. Een vervelend incident leverde Robin een onsportieve fout op, ze liet zich provoceren en in een reflex schopte ze de tegenstander. Gelukkig liep het in deze fase zo als het moest en wonnen we de periode met 28 tegen 14.
De wedstrijd was stevig van beide kanten en werd goed gefloten door de scheidsrechters. Na afloop kwamen er uit het team van Jumpers toch weer opmerkingen in de trant van “We pakken je wel in de kleedkamer”. Daardoor liep het in Den Haag toch weer met een domper af, de BVL meiden voelden zich bang en bedreigd en kozen er voor zo snel mogelijk weer naar Leiderdorp af te reizen. Jammer dat het zo tot een einde kwam.
Eindstand: 54 – 69 voor BVL

Renske 6 (2p), Sigrid 2 (1p), Carola 21 (1p), Linn 8, Anne 2 (2p), Robin 5 (1u), Maaike 25 (2p)