Zaterdag moest JU4-1 naar Spijkenisse. Hurricanes, de tegenstander, doet het de laatste wedstrijden goed in de hoofdklassepoule dus coach Paul Crama verwachtte een lastige wedstrijd. Bijkomend probleem is een beetje dat we alle wedstrijden dit seizoen ruim winnen en daardoor wat minder geconcentreerd aan de wedstrijden beginnen. Zo ook deze keer. De eerste minuten waren voor ons doen gewoon slecht. Er werd heel rommelig gespeeld, we hielden ons niet aan de te volgen speelwijze. Hurricanes heeft een paar lange stevige knapen onder het bord en daar moesten we onze inside-game op aanpassen.
Er volgde dus al snel een time-out om wat zaken duidelijk te maken. Dat hielp, al was het nog niet echt goed wat we lieten zien. Jeroen, belangrijk voor ons snelle aanvalsspel, had ook wat pech. Al vroeg kreeg hij een “knietje” in zijn dijbeen, dat hinderde hem dusdanig dat hij het gevoel kreeg dat er een rem op z’n spel stond. Het eerste kwart werd wel gewonnen, 19 – 11.
Coach Paul gaf voor het tweede kwart nog snel even aan dat we het spel breed moesten opzetten. Raoul en Jeroen kregen de opdracht om meer van “buiten hoog” naar “binnen laag” in te snijden (V-cut voor de kenners), zodat Boris de bal beter inside kon passen. Dat werd goed begrepen. Er kwam meer ruimte op het veld, het tempo ging omhoog en we speelden ons vertrouwde spelletje weer. Bovendien was Vincent in het tweede kwart ook nog eens een perfecte aanjager, niet alleen verdedigend maar ook aanvallend. Een mooie driepunter werd gevolgd door een fraaie “achterwaartse” lay-up. We liepen uit, Boris zorgde nog eens voor een paar fraaie assists waar de sterk spelende Raoul dankbaar van profiteerde en voor we het beseften was de ruststand 44 – 19.
Het derde kwart kregen we het wat moeilijker. Bas werkte hard maar kwam niet goed in z’n spel. Verdedigend lukte het allemaal wel, aanvallend kon hij z’n draai niet vinden. Philip probeerde van alles maar had duidelijk moeite met het fysieke spel onder de borden. “Uitboxen” is niet z’n sterkste punt en dat hadden we juist in deze wedstrijd hard nodig. Hurricanes kon veel te makkelijk rebounden. Vincent liep in de derde minuut van het derde kwart tegen zijn vierde “p” aan, dus haalde coach Paul hem naar de bank. Verdedigend betekent dat wat omschakelingen. Mark was nu de verdedigende aanjager. Dat ging heel redelijk, hij komt wel wat balvaardigheid te kort om ook aanvallen gevaarlijk te zijn. Nu nog niet erg, maar hij weet wel waar deze zomer op de pleintjes aan gewerkt moet worden voor volgend jaar. Hurricanes liep het derde kwart een aantal puntjes in, niet verontrustend, 13 – 18.
Doordat Iwan en Dennis niet mee konden naar Spijkenisse, bleek dat we met 8 spelers toch maar weinig mogelijkheden hadden om goed door te wisselen. Zeker nu Vincent op vier fouten stond en Jeroen een pijnlijk dijbeen had. Raoul moest uiteindelijk de gehele wedstrijd spelen en Boris kreeg maar 2 minuten rust. Voor het vierde kwart werd afgesproken dat we het tempo weer wat omhoog zouden schroeven. Boris kreeg de opdracht wat meer inside te gaan. Laat Hurricanes maar fouten maken. En dat gebeurde. Vijf keer mocht Boris naar de vrije worp lijn, van de 10 pogingen gingen er 8 raak. Die “saaie” schotoefeningen hebben dus wel degelijk zin. We controleerden de wedstrijd. Er volgde nog een aantal mooie fastbreaks en ook Mike gaf nog een paar mooie assists. Raoul bleef sterk spelen en Jeroen zette ook nog een paar keer goed aan. Met nog iets meer dan een minuut op de klok liep Vincent tegen zijn vijfde “P” op, jammer maar de wedstrijd was toen al beslist. Eindstand 74 – 49.

[i]Scores:[/i] Vincent Antes 11, Boris Crama 21, Philip van Houwelingen 2, Bas Kallenberg 2, Raoul Koopmans 24, Mike v.d. Vlist 3, Jeroen Vos 9, Mark de Zwart 2.