Het meisjes bolwerkteam U16 beleefde zaterdagavond een eenvoudige avond in de wedstrijd tegen BV Hoofddorp U18. Reeds in de eerste periode maakte het bolwerkteam duidelijk dat het krachtsverschil tussen beide teams te groot was, waarna de wedstrijd vakkundig werd uitgespeeld. Hoofddorp kon vooral aanvallend weinig beginnen tegen de sterke verdediging van de Eagles: 85-29.

Bij het bolwerktem ontbrak Anouk Nijman die met de meisjes U14 van Lokomotief op hetzelfde tijdstip moest spelen, terwijl Willemijn Kallenberg weer voorzichtig wat minuten speeltijd kreeg.
Na een voorzichtige start (6-4 in de derde minuut), schakelde het team van Ton Kallenberg en Marcel Tijssen, over op een hogere versnelling en liep het snel door naar 20-4 en 31-8 aan het eind van de eerste periode. Vooral Ella Tijssen speelde verdienstelijk en pakte verdedigend een aantal intercepties die werden gevolgd door veel vrije lay ups. Daarmee was het verschil in de wedstrijd eigenlijk al direct gemaakt en werd het tempo in de tweede periode onwillekeurig wat naar beneden bijgesteld. Hoofddorp kon een paar keer profiteren in de eerste minuten (36-15), maar na een time out werd de verdediging weer op slot gegooid en liepen de Eagles naar een 47-16 ruststand. Maxime Essenstam had bij een val haar pols geblesseerd en zij werd in de tweede helft uit voorzorg aan de kant gehouden.
Na de pauze speelde het bolwerkteam nog even in een hogere versnelling. Christine van Langerak en Kirsten Siera zorgden aanvallend voor een inside druk en de nodige rebounds, terwijl Zera Butter haar directe tegenstander het leven zuur maakte door continu de bal af te nemen. Na 71-24 aan het eind van de derde periode, werd de wedstrijd in de vierde periode rustig uitgespeeld. Sigourney Lionar liep nog tegen haar vijfde persoonlijke fout op, maar coach Kallenberg, was inmiddels al lang de speeltijd onder de speelsters aan het verdelen. Tegenstander Hoofddorp werd onder de 30 punten grens gehouden, waarmee opnieuw het bewijs geleverd werd dat de verdediging van het bolwerkteam goed staat: 85-29.
Over twee weken wordt in een onderling treffen tegen Grasshoppers bepaald wie de winnaar van deze competitie wordt. De winnaar van de wedstrijd is kampioen in de Elite B klasse.
Scores: Zera Butter (26 punt; 10 int), Willemijn Kallenberg (16), Ella Tijssen (15), Maxime Essenstam (8), Christien van Langerak (6), Lara Moerer (6), Chanel Oschmann (3), Sigourney Lionar (2), Ilva Knaap (2), Kirsten Siera (1 pnt; 7 reb).