In de beslissende wedstrijd om het kampioenschap in de Elite B competitie U18 moest het bolwerkmeisjes team U16 de winst overlaten aan Grasshoppers. Hoewel het begin van de wedstrijd nog wel veel hoop gaf voor een goede challenge, bleek toch al snel dat het bolwerkteam zonder de geblesseerde Willemijn Kallenberg de breedte tekort kwam om het de Katwijksen echt moeilijk te maken.

Naast Willemijn Kallenberg, miste het bolwerkteam ook Chanel Oschmann, terwijl Sigourney Lionar wel speelde, maar nog weinig bewegingsvrijheid had, vanwege een pijnlijke enkel. De eerste periode startte het bolwerk erg goed. Maxime Essenstam ging voorop in de strijd en hielp BVL aan een eerste voorsprong (3-8). Al vrij snel bleken de scheidsrechters V.d. Hengel en Einsinga zich te willen mengen in de strijd en vooral in de eerste periode drukten zij in negatieve zin een – achteraf gezien – beslissende stempel op de wedstrijd. Het bolwerkteam kreeg de ene na de andere onterechte persoonlijke fout aangesmeerd, terwijl Grasshoppers wonder boven wonder gespaard bleef. Het gevolg was dat het ritme bij het bolwerkteam uit de wedstrijd raakte en de Katwijksen via de vrije worp lijn met maar liefst 12 vrie worpen op een rij (…) de achterstand konden goed maken. De verhouding in persoonlijke fouten was in de eerste periode volledige scheef geraakt, maar het bolwerkteam was wel daardoor de greep op de wedstrijd kwijt en kon ook niet nog meer pressie zetten vanwege foutenlast bij onder meer Maxime Essenstam en Zera Butter. Direct in de tweede periode kon Grasshoppers het gat slaan tot 39-21 en vanaf dat moment liep het bolwerk achter de feiten aan.
Aan het verschil tussen beide teams veranderde eigenlijk de rest van de wedstrid niet meer zoveel. Mede door goed spel van Lara Moerer kwam het bolwerkteam in de derde periode nog iets dichterbij (55-43), maar de vermoeidheid bij veel speelsters voorkwam dat het team van de coaches Ton Kallenberg en Marcel Tijssen onder de tien punten grens kon komen en langzaam liepen de Katwijksen weer weg van het bolwerkteam. Na 65-48, liet BVL de wedstrijd in de vierde periode lopen en werd Grasshoppers de terechte kampioen van de Elite B competitie. Het werd uiteindelijk 83-56.
scores: Lara Moerer (21), Maxime Essenstam (14), Zera Butter (11), Ella Tissen (8), Sigourney Lionar (2).