Dat is even wennen voor de U12-1, ALLE tegenstanders gehad en ALLE wedstrijden gewonnen! Het gaat er nu toch echt op lijken dat de U12-1 kandidaat is voor het kampioenschap, okee, okee, we hebben nog wel 2 lastige uitwedstrijden te gaan (Grasshoppers en DAS), maar de coach “voelt het”; het team gelooft alleen nog maar in overwinningen en is bereid elke wedstrijd de “mouwen op te stropen” (uhh hoe doen basketballers dit dan ??!!)

Vandaag traden we aan tegen MSV zonder Mike (lengte) en Isiaiah (gebroken pols, beterschap Isaiah !) aan en was de coach er niet helemaal gerust op of dit goed af zou lopen. Gelukkig lieten Marco, Rowan, Maddy, Alberto en Robin zien dat de coach het helemaal mis had. Met een fantastische inzet en verdediging werd MSV prima vastgezet en kon de ene na de ander fastbreak ingezet worden en het is duidelijk dat de U12-1 daar duidelijk op geoefend heeft; prima verdedigingswerk van Maddy, Marco en Rowan, snelle outlets naar Robin en Alberto en die bleven maar scoren en waren onhoudbaar voor hun verdediger (als die er was), na de eerste periode stonden we met 9-32 voor !

De 2 periode ging net zo goed; Evelien, Marco en Tycho zorgden voor de verdediging van 5 MSV’ers en via de fastbreaks werden de vrijstaande Rowan en Luuk aangespeeld, we hadden zeker dezelfde score bereikt als uit de eerste periode, maar het spelletje full court verdedigen en fastbreak spelen kost veel energie en het scoren ging daardoor ook wat moeilijker, hierdoor kwam MSV weer wat in het spel, maar moest de overwinning van de 2e periode toch aan ons overlaten : 11-13, ruststand : 20 – 45.

Na de pauze dachten Eveline, Tycho Maddy, Alberto en Robin “eventjes”dat het showtime was, maar de coach wees er via een time-out nog even op, dat wij nog geen team zijn die met show basketball wedstrijden winnen, wij moeten hard blijven werken. De boodschap was vooral door Alberto en Robin begrepen, als tornado’s vlogen zij weer op de break en met name Alberto (*) was onhoudbaar, maar ook Robin was een plaag voor de verdediging en schoot een heuse driepunter raak, klasse Robin ! De 3e helft eindigde in een 11-18 overwinning en de overwinning was nu al binnen.
(*) Achteraf kon vader Marco de topscore van zijn zoon wel verklaren: voor de wedstrijd hadden zij een NBA-wedstrijd op TV bekeken: Miami Heat – Detroit Pistons, dus … ouders U12; vanaf heden: voor de wedstrijd een NBA-wedstrijd met uw zoon of dochter bekijken !!!

In de 4e periode kreeg MSV versterking van o.a. “de zoon van” en dat kwam het spel van MSV ten goede, de full court verdediging was hierdoor, ook door de vermoeidheid, moeilijker vol te houden en dus gingen we terug naar halve veld verdedigen. Marco, Eveline, Ticho, Luuk en later Alberto en Robin, bleven goed werken en zorgden ervoor dat tegenover elke MSV-score 1 score van ons kwam te staan. Vooral Luuk durft in de bucket veel meer een actie met de bal te maken en te scoren en ook Tycho laat zien dat hij, als het moet en hij de bal niet kwijt kan, prima 1 tegen 1 te kunnen spelen, kortom de 4e periode eindigde in 20 – 20 en de 5e overwinning op rij is binnen : 51- 83.

Way to go U12-1 !! Met zo’n resultaat in je BVL-rugzak zijn wij klaar voor de 2e ronde !

Scores: Robin en Alberto (19), Tycho (18), Marco (8), Rowan (7), Eveline (6), Luuk (4) en Maddy (2); weer iedereen gescoord !