Het meisjes bolwerkteam heeft de kans laten liggen om de competitie halverwege de rit te beslissen. In een directe confrontatie tegen Grasshoppers werd verloren (68-80), waardoor de beide teams gezamenlijk aan de leiding gaan in de Elite B. Waarschijnlijk zal de competitie nu op de laatste dag (14 april) worden beslist, wanneer beide teams elkaar weer treffen in Katwijk.

Bij het bolwerkteam ontbraken Sigourney Lionar, Christine van Langerak en Ilva Knaap, waardoor het team op de lengteposities kwetsbaar was tegen de fysieke sterkere Grasshoppers. Toch komt het gevaar bij de katwijksen niet vanuit de forwards en centers, maar vooral vanaf de guardposities zijn de Grasshoppers – al sinds tijden – sterk.
In de wedstrijd kwam Grasshoppers op voorsprong (6-13), maar via een sterk spelende Kirsten Siera bleef het verschil beperkt aan het eind van de eerste periode (16-20).
In de tweede periode kwam het bolwerkteam vooral via een in die periode ontketende Zera Butter terug (23-23) en ook 33-32. Aan het eind van de tweede periode kon Grasshoppers toch opnieuw een gaatje slaan. De verdediging was tot vier keer toe niet alert genoeg. Mirjam Zwaan met twee driepunters en Eveline Messemaker uit de rebound konden een eerste gaatje slaan bij rust: 33-40.

Omdat Zera Butter al snel tegen haar vierde persoonlijke fout aanliep bij het begin van de derde periode, hingen de Eagles lange tijd aan het elastiek. Grasshoppers was wel kwetsbaar maar het bolwerkteam kon er geen gebruik van maken. Steeds ontbrak het beetje geluk bij vooral het schot van afstand dat je in dit soort wedstrijden wel nodig hebt. Maxime Essenstam voorkwam met enkele goede scores dat het gat bij beide teams ruim boven de 10 punten grens kwam (53-64). In de vierde periode kwam Leiderdorp nog een keer terug in de wedstrijd (61-68), maar het ontbrak net aan het greintje geluk dat in dit soort wedstrijden nodig is om de wedstrijd alsnog winnend af te sluiten: 68-80.
Scores: Zera Butter (23), Maxime Essenstam (17), Kirsten Siera (11), Lara Moerer (8), Ella Tijssen (6), Willemijn Kallenberg (3), Chanel Oschmann (2).