Onder toeziend oog van een afvaardiging van de shirtsponsor “Hemmes, van den Berg en Karremans – belastingadviseurs en accountants” speelde JU14-1 zaterdag een goede wedstrijd tegen Binnenland (Barendrecht). Het was even wennen, nieuwe kleding en een aantal spelers met een nieuw nummer. Coach Paul Crama was deze keer vooral erg tevreden over het teamspel. Vanaf de eerste minuut speelden we als een hechte eenheid. “Uit”, in Barendrecht hadden we veel moeite met het fysieke spel, en bovendien waren toen de beide guards van Binnenland goed op schot. Vooraf hadden we daarom afgesproken om de guards over het gehele veld goed onder druk te zetten. Bas en Boris deden dat perfect. De guards van Binnenland kwamen niet aan schieten toe, en de opbouw van de aanval werd dusdanig verstoord dat Binnenland veel balverlies leed. Onze “transition” (omschakeling van verdediging naar aanval) verliep het eerste kwart perfect. Door snelle passing werd de verdediging van Binnenland constant verrast. Aan het eind van een aanval volgde vaak een simpele lay-up. Raoul begint de laatste weken steeds dominanter te spelen. Rebounds worden gepakt en vaak ook omgezet in een score. Tegen Binnenland ging dat uitstekend. Vincent speelt aanvallend nu wat “lager” (meer onder het bord) dan in de eerste helft van het seizoen. Daar komt hij (met zijn kracht) meer tot zijn recht. Verdedigen ging al goed, nu kunnen we ook aanvallend meer van hem profiteren.
Boris speelt daardoor nu wat “hoger”. Hij moet de bal opbrengen en het tempo van de wedstrijd bepalen. Is hij op snelheid, en wordt de “give and go” goed gespeeld, dan is hij niet af te stoppen. Jeroen brengt altijd heel veel energie op het veld. Hij is vaak goed aanspeelbaar, verstopt zich niet en mist maar zelden een lay-up. Door het hoge tempo moest er natuurlijk ook flink worden gewisseld. De spelers “van de bank” beginnen zich allemaal wat meer te profileren. Dennis had een paar mooie acties. Niet alleen aanvallend (dat valt meer op) maar ook verdedigend wist hij goed te presteren. Mike krijgt steeds meer rust in zijn spel. Mark is verdedigend sterk en Iwan begint z’n plek in het team wat meer aan te voelen. Philip moeten we vaak even wakker schudden, maar als dat eenmaal gelukt is, speelt hij lekker mee.
Na twee kwarten was de ruststand 50 – 16. Een korte toespraak in de rust. Coach Paul wilde wat meer spelpatronen zien die we de laatste tijd op de training oefenen. Verdedigend moesten we niet te laks worden. We gaven vaak te veel ruimte, terwijl Edmar Diebels juist op de training hard werkt aan een hele korte verdediging op de bal… .
In het derde- en vierde kwart werd ook wat meer van teamsamenstelling gewisseld. Op een bepaald moment speelden we “klein” zoals dat heet. Met vier guards en een center. Dan moet er dus puur op snelheid gespeeld worden. Het is altijd leuk om te zien hoe de spelers dat oplossen. Ook werden de vijf basisspelers tegelijk van het veld gehaald om de “bank” eens met elkaar te zien spelen. Het mooie was dat het geëxperimenteer nauwelijks tot veel punten van Binnenland leidde. Verdedigend stond iedereen z’n mannetje. Halverwege het vierde kwart werd er weer even doorgeschakeld naar een hogere versnelling. Conditietest. De laatste weken hadden sommige spelers wat blessureperikelen. Jeroen was lelijk door z’n enkel gegaan, Vincent was bij een val op z’n pols terechtgekomen, de knieën van Philip en Mark zeurden een beetje en Boris liep vorige week zelfs even op krukken. Nou, alles lijkt gelukkig geheel achter de rug. Niemand had problemen. De eindstand 98 – 32.

En toen… gebak! Teammanager Tracey was jarig geweest. De hele tribune heeft meegesmuld!

[i]Scores:[/i] Vincent Antes 14, Boris Crama 16, Philip van Houwelingen 2, Bas Kallenberg 4, Raoul Koopmans 31, Iwan Osman 2, Mike v.d. Vlist 2, Jeroen Vos 16, Dennis van Winkel 6, Mark de Zwart 5

Na afloop werd de sponsor nog even bedankt voor de mooie teamkleding van Panzeri. Een mooi ingelijste foto voor op het kantoor werd door het team overhandigd.
[img]/img/nieuws/statieportret.jpg[/img]