Het meisjes Bolwerkteam U16 had slechts een periode nodig om het verschil in kwaliteit tussen de beide teams te duiden. In de twee periode lieten de meisjes er geen misverstand over bestaan welk team de zege zou opeisen. In de tweede helft speelden de meiden op de automatische piloot de wedstrijd uit: 102 – 57.

De wedstrijd tegen Juventus was vooraf eigenlijk al gebombardeerd als een verplicht nummer. De uitwedstrijd was immers al met bijna honderd punt verschil gewonnen, dus duidelijk zou zijn dat er van de Schiedamsen niet al te veel tegenstand verwacht hoefde te worden. Daarnaast hadden veel bolwerkspeelsters ook nog een tweede wedstrijd bij hun eigen team waardoor de spelersbank een beetje het karakter van een ‘duiventil’ kreeg. Het bolwerkteam speelde zonder Alexis Hewitt en Ilva Knaap, maar wel weer met de van een blessure terugkomende Sigourney Lionar.
In de eerste periode kwam BVL door enkele eenvoudige scores gemakkelijk op voorsprong (16-9), maar onoplettendheid in de verdediging leidde ertoe dat Juventus aan het eind van de eerste periode de schade kon beperken (21-15).
In de tweede periode gaf het bolwerkteam even gas om het verschil te maken. Willemijn Kallenberg, Zera Butter en Christine van Langerak scoorden er driftig op los en de verdediging was voor Juventus een niet te nemen vesting. Het verschil liep snel op en bij rust leek het erop alsof de meiden eenzelfde monsterscore als in de uitwedstrijd zouden bereiken.
In de tweede helft nam het bolwerkteam een klein beetje van de druk weg, en sloop er in de verdediging enige nonchalance in het spel. Hierdoor kon Juventus enkele malen gemakkelijk tot scoren komen en bleef het verschil tussen beide teams schommelen rond de veertig punten. Ella Tijssen werkte hard in de verdediging en kwam ook regelmatig goed door in de afronding van de aanval. Ook Maxime Essenstam wist regelmatig met goede centermoves haar tegenstandster te verschalken. Uiteindelijk werd de wedstrijd met 102-57 afgesloten.
Scores: Willemijn Kallenberg (24 pnt; 11 int), Zera Butter (16), Ella Tijssen (15), Maxime Essenstam (14), Christine van Langerak (13), Sigourney Lionar (8), Kirsten Siera (4), Lara Moerer (4), Chanel Oschmann (2), Anouk Nijman (2).