Het meisjes Bolwerk U16 team heeft de – van te voren als moeilijk betitelde – wedstrijd tegen Akrides in Ymuiden ruim gewonnen. Waar concurrent Grasshoppers eerder dit seizoen nog verassend onderuit ging, beleefde het team van Ton Kallenberg en Marcel Tijssen een eenvoudige middag. De verdediging bleek opnieuw de basis voor de overwinning: 37-56.

De wedstrijd beloofde op voorhand niet veel goeds. Het speelveld in de sporthal Oost te Ymuiden bleek vrij klein; er was geen elektronisch scorebord en ook geen 24-seconden apparatuur aanwezig. Daarnaast was Willemijn Kallenberg geblesseerd en dit betekende een behoorlijke aderlating. Gelukkig bleken de scheidsrechters (Veldhuis en V.d. Sluijs) prima leidsmannen en gaven zij op een perfecte manier leiding aan de wedstrijd.
Nadat Akrides via vrije worpen nog wel op de eerste voorsprong was gekomen (2-0), werd de wedstrijd toch al snel gedomineerd door het bolwerkteam. De score liep echter niet zo snel op, omdat de hoogte van de basket ook niet precies 3.05 meter hing. Veel schoten misten doel. Daanaast speelde Akrides op het randje van een niet toegestane zoneverdediging in een poging de schade zoveel mogelijk te beperken. Zera Butter maakte al snel het verschil en na 6-15 aan het eind van de eerste periode kon het bolwerkteam ook aan het eind van de tweede periode gerust naar het scorebord kijken (14-26). In deze wedstrijd was het vooral Kirsten Siera die een zeer nuttige rol vervulde. In de rebound was zij bijna niet te verslaan en zij was regelmatig de grotere en oudere Ymuidense speelsters te snel af.
De opdracht om in de derde periode de wedstrijd te beslissen werd ook prima uitgevoerd. Akrides kon aanvallend geen vuist maken: het bewoog veel te statisch en bleef steken in doorzichtig basketbal. Bij het bolwerk waren Ella Tijssen en Chanel Oschmann doeltreffend en bij 22-43 was de wedstrijd eigenlijk al lang beslist. In de vierde periode liep het bolwerkteam nog weer verder uit naar 22-53 waarna doelbewust gas werd teruggenomen en Akrides aan het eind van de rommelige periode de schade kon beperken tot 37-56.
scores: Zera Butter (25 punt; 10 int), Kirsten Siera (7 pnt; 11 reb), Ella Tijssen (6 pnt), Chanel Oschmann (4 pnt), Maxime Essenstam (4 pnt), Anouk Nijman (2 pnt), Sigourney Lionar (1 pnt), Christien van Langerak (1 pnt), Lara Moerer (1 pnt)