Er is tijdens de winterstop veel veranderd voor de U12-1. Vernieuwde trainingsgroep, vernieuwde trainingstijden, nieuwe teamverzorging en ook nog een vernieuwde poule. De tegenstander van vandaag: de Grasshoppers Girls, had al over de prestaties van de U12-1 gehoord in december, en hoopte in ieder geval dat niet “die grote” erbij was !! Helaas, MIKE was er wel en we stonden al met 2-0 voor voordat de wedstrijd was begonnen.

De vaste, eerste 5; Marco, Isaiah, Maddy, Robin en Mike vlogen geweldig uit de startblokken, zowel verdedigend als aanvallend, deed iedereen zijn best en alle rebounds waren, hoe kan het ook anders, voor Mike, ondanks dat hij heel wat “fans” van zich af moest houden. (Zo jong en dan al zoveel vrouwelijk schoon om hem heen!). De eerste periode eindigde dan ook door zijn reboundwerk in een 14-11 voorsprong. In de tweede periode werd de lijn prima doorgetrokken; Eveline, Tycho, Alberto en Mike, bleven goed verdedigen, met name Luuk viel op door fantastisch reboundwerk en duidelijker werd dat het team weer helemaal in zichzelf begon te geloven, zouden we dan eindelijk Grasshoppers eens kunnen verslaan ? Bij rust stond het 30-20 in ONS voordeel !

In de 3e periode moesten we zonder Mike spelen, maar het maakte nauwelijks iets uit. Weliswaar liep Grasshoppers iets in, maar Marco, Isaiah, Tycho, Maddy en Robin bleven prima hun best doen, Maddy en Robin spelen met de week beter en stonden hun mannetje (uhh vrouwtje) in het veld. Deze periode werd weliswaar verloren met 6-10, maar we stonden nog met 41-36 voor en het team was ervan overtuigd dat we de wedstrijd winnend zouden afsluiten! Yes, U12-1 dat is de juiste instelling! De laatste periode lieten Isaiah, Eveline, Luuk, Alberto en Mike (en later Marco en Robin) zien, nog genoeg energie te hebben.

In die laatste periode liet vooral “Mean Machine Mike” in de verdediging zeer goed werk zien; Grasshoppers, toch bekend als zeer goede schutters, schoten zelfs “airballen” omdat ze die lange armen in het hoogtegebied rond de 2.60 (voor de niet-kenners: ring hoogte) wild heen en weer zagen zwaaien! De weerstand bij Grasshoppers was gebroken en de U12-1 liep weg van de tegenstander en als uitsmijter eindigde “Mean Machine Mike” de wedstrijd met een “vette dunk” in de laatste seconde: 54-41 winst en voor de allereerste keer (!) van Grasshoppers Girls gewonnen! Na afloop kon de overwinning direct gevierd worden met de eerste versnaperingen die onze teammanagers (we hebben er 9!) ter beschikking hadden gesteld. Prima U12-1, zo gaat-ie goed, laat de volgende tegenstander maar komen, we kunnen nauwelijks nog wachten!

[b]Topscorers:[/b] Mike (26), Robin (8), Tycho (6), Marco, Isaiah en Eveline (4) en Alberto (2)