[img]/img/nieuws/IMG_4147.JPG[/img]

Vandaag werd weer een hobbel op weg naar een mogelijk kampioenschap genomen; DAS uit Delft zorgt jaar en dag voor spektakel en levert altijd leuke wedstrijden op.

De 1e periode met de eerste 5: Marco, Isaiah, Mike, Maddy en Robin begon fantastisch, de extra energie die er in de trainingen gestoken is om nog beter te verdedigen begin zijn vruchten af te werpen. DAS werd, zelfs buiten het veld (nietwaar Maddy ?), de hele tijd en het hele veld onder druk gezet en leden daardoor heel veel balverlies. Hierdoor konden wij veel vaker een aanval opzetten en wonnen we de eerste periode met 12-2 ! Zoiets hadden wij tegen DAS niet eerder meegemaakt.

De vraag was of we dit de 2e periode zouden volhouden. De 2e 5 met Tycho, Luuk, Alberto, Robin en steunpilaar Mike, maar zonder Eveline, (die moest spelen met haar eigen team: de U10-1) bleef prima werk verrichten. Als team werd de druk op DAS vastgehouden en we liepen zelfs naar een 24-4 stand in de 9e minuut, helaas de manier van verdedigen begon ook langzamerhand zijn tol te eisen, we werden moe en DAS maakte daar gebruik van, de stand na de 2e periode was 24-10.

Nu zonder Mike, maar met Marco, Isaiah, Tycho, Maddy en Alberto (het kleinste team), ging de gashendel in de 3e periode toch weer vol open, via snelheid lieten deze 5 zien heel goed als team te kunnen spelen, tel daarbij op het fantastische verdedigen van vooral Maddy en je begrijpt dat het logisch was dat we met het kleinste team uitliepen naar 37-22 en de wedstrijd leek gewonnen …

Leek…. want de vermoeidheid kwam toch naar boven drijven en zorgde ook voor (onnodige) fouten, waardoor Mike en Isaiah het veld moesten verlaten en Marco, Tycho, Luuk, Alberto en Robin het daarna zwaar kregen. Leuk om te vermelden is dat ook Alberto en Luuk in hun spel aan het groeien zijn en zelfs in deze moeilijke periode zij tot scoren kwamen. Helaas de wedstrijd werd ook een beetje ontsierd door de boze reacties van de DAS-coach, die toch wel misschien iets teveel aanmerkingen had op de leiding, het had als gevolg dat wij minder goed gingen spelen, misschien was dit wel hun tactiek, het speelde in ieder geval in de kaart van DAS, want ze kwamen terug in de wedstrijd, maar gelukkig het gat was voor DAS te groot. We verloren weliswaar deze periode, maar eindigde dan toch wel met een verdiende 45-39 winst. Prima U12-1, als we als team zo fel blijven spelen, we de verdediging nog beter weten uit te voeren (zonder fouten !) en we geen blessures oplopen; wie kan ons dan nog tegenhouden voor het kampioenschap ?

De overwinning werd daarna flink gevierd in de kantine; iedereen is het nu met de coach eens: basketbal is het allerleukste spelletje op deze aardbol !

[b]Scores:[/b] Mike (14), Alberto (8), Isaiah (7), Luuk en Tycho (6) en Robin (4)