Omdat de vorige helft van de competitie alle wedstrijden gewonnen waren zijn de meisjes U-14 in een hogere poule ingedeeld. De eerste wedstrijd moesten de meiden uit tegen de nummer 2 van vorig jaar; Forwodians. Van te voren had coach Paul de meiden al goed geïnstrueerd, ze zouden harder moeten werken, er moest beter verdedigd worden en er moest continu druk op de tegenstander gezet worden. De wedstrijd begon heel goed. De meisjes deden wat de coaches, voor de gelegenheid waren zowel Paul als Anouk aanwezig om aanwijzingen te geven, hen opgedragen hadden en Voorhout kon niet uitlopen. De eerste drie kwarten werden met een kleine winst voor BVL afgesloten. Helaas had de scheidsrechter het idee de wedstrijd te kunnen overzien vanaf de hoek van het veld, waardoor hij een aantal dubieuze beslissingen nam voor beide teams. Het protest van coach Paul leverde een technische fout op.(verklaring van de scheidsrechter na afloop: ik was moe, had ook al een wedstrijd gespeeld en het is mijn vrije dag….). Ook de dames aan de tafel wilden zo graag hun eigen wedstrijd spelen dat ze regelmatig ‘vergaten’ de tijd stil te zetten. In het vierde kwart werd duidelijk dat het bij een aantal meisjes van BVL aan conditie ontbreekt; Ja dames, daar zijn nu al die suïcide oefeningen voor! Er werd meer gemopperd als het niet lukte, de passes zaten veel te laag, op de voeten in plaats van in de handen en verdedigend liet men het lopen (of liever, er werd niet meer gelopen…). Makkelijke lay-ups werden gemist en ook een aantal vrije worpen. Toch waren de coaches niet helemaal ontevreden. De wedstrijd werd afgesloten met 54-48. Voor een eerste partij in de hogere klasse lang niet slecht. Als er de komende weken hard getraind gaat worden dan kunnen we nog heel wat verwachten van deze enthousiaste meiden.