[img]/img/nieuws/IMG_4144.JPG[/img]

Op het nieuwjaarstoernooi was Zoebas al één van de tegenstanders geweest en toen scoorde BVL er ook al lustig op los en dat beloofde wat voor deze wedstrijd. Het zal niet leuk geweest zijn voor Zoebas maar voor Leiderdorp was het een mooie gelegenheid om hun scoregemiddelde op te voeren en aan het teamvertrouwen te werken.

In het eerste kwart waren vooral Mathijs en Olivier op dreef, scoorde ook Vincent D. en werd het in mum van tijd 30-0; dat beloofde dus wel wat en in het tweede kwart werd de lijn goed voortgezet door Jeroen, Vincent L., Emma en Burhan met de kanttekening dat, met alle respect, Zoebas een erg zwakke tegenstander was. In de rust stond het al 48- 0.
Ton, de vader van Evelien, als scorer aan de tafel zittend, probeerde het team en de coach te prikkelen door te stellen dat de 100 punten wel gehaald moest worden; zijn bolwerkteam had vandaag ook met meer dan 100 punten gewonnen en dat zou de U10 ook wel kunnen halen.

Goed, de wedstrijd was al gewonnen maar na het derde kwart waarin Zoebas eindelijk de eerste punten maakten stond het 68- 2, de 100 was dus nogal ver weg. Maar Evelien gaf nu even gas en scoorde in het vierde kwart maar liefst 18 punten. Met nog 2 minuten op de klok stond het 98-3 en in het begin van de 9de minuut werd het 100 ste punt gemaakt (quizvraag voor het publiek: wie maakte het 100 ste punt) Het werd uiteindelijk 106 tegen 5. Volgende week spelen we uit tegen MSV, een tegenstander waar we nog niet eerder tegen gespeeld hebben. Ik ben benieuwd of we de goede lijn voort kunnen zetten.

[b]Score’s:[/b] Evelien 40 punten, Olivier 10 punten, Vincent L. 10 punten, Emma 6 punten, Jeroen 18 punten, Burhan 6 punten, Vincent D. 2 punten en Mathijs 14 punten