Het meisjes bolwerkteam leed tegen Amazone Utrecht een onnodige nederlaag. Het werd afgelopen zaterdag in De Bloemerd 48-52 en daarmee verspeelde het bolwerkteam in een rechtstreeks duel de kans op rechtstreekse plaatsing voor de Elite A competitie. Het is voor het bolwerkteam de derde minimale nederlaag op rij. Verlies met 1 en 2 punt, werd nu gevolgd door een nederlaag met 4 punt.

Het meidenteam begon ongeconcentreerd aan de warming up en een ongelukkige botsing vlak voor het begin van de wedstrijd leidde tot een blessure voor Willemijn Kallenberg, die daardoor bijna niet kon spelen. Dat betekende een gevoelige aderlating voor BVL en had ook direct gevolgen voor het spel van het bolwerkteam.
Zowel het spel van Amazone als ook van BVL stond in de eerste helft bol van de zenuwen. Fout op fout werd gestapeld en aanvallend konden beide teams geen vuist maken. De stand aan het eind van de eerste periode (8-7) sprak dan ook boekdelen. Amazone legde in de tweede periode als eerste team de schroom van zich af en pakte een ruime voorsprong in de eerste vijf minuten (10-20). Gelukkig wisten de meiden via scores van Ella Tijssen de schade bij de rust enigzins te beperken (18-25).
Een donderspeech in de rust miste zijn uitwerking niet. Binnen drie minuten stond BVL via scores van Zera Butter op voorsprong (28-25). Amazone kon aanhaken en beide teams gingen met een gelijke stand de laatste periode in (34-34).
Tot twee minuten voor tijd ging het gelijk op (43-42), maar enkele balverliezen en ook verloren reboundduels leidden ertoe dat de Utrechtsen konden toeslaan (43-49). De bolwerk-meiden probeerden nog van alles maar Amazone liet zich de winst niet meer ontfutselen: 48-52.
scores: Zera Butter (19), Ella Tijssen (10), Maxime Essenstam (10), Willemijn Kallenberg (7), Lara Moerer (1), Sigourney Lionar (1).