Hoewel het meisjes bolwerkteam aan het eind van de topper tegen Onze Gezellen met lege handen achterbleef (71-69), was het wel de morele winnaar van deze wedstrijd. De ongeslagen koploper uit Haarlem kwam met de schrik vrij, nadat BVL de gehele wedstrijd op voorsprong had gestaan. De hulp kwam voor de Haarlemsen uit onverwachte hoek. Het was scheidsrechter Voetman die met verschillende discutabele beslissingen in het voordeel van Onze Gezellen het wedstrijdverloop voor BVL in ongunstige zin beïnvloedde.

Het meisjes U16-team van Marcel Tijssen en Ton Kallenberg speelde een goede wedstrijd. Hoewel Onze Gezellen als tegenstander duidelijk ouder was (het leeftijdsverschil tussen de meeste meiden was groter dan 3 jaar), was van dit onderscheid (ook in lengte en kracht) weinig merkbaar. De full court press van Onze Gezellen werd eenvoudig overlopen en via 4-9 kwam BVL op een 7-15 voorsprong in de 5e minuut. Dit was tevens het grootste verschil in de wedstrijd. Door meer te leunen op de ervaring kwam Onze Gezellen terug tot 17-19 aan het eind van de eerste periode.
In de tweede periode was duidelijk dat het een gelijk opgaande wedstrijd zou worden. Beide teams gaven elkaar geen duimbreed toe en het verschil werd dan ook niet groter dan 4 punt. Toch bleef BVL steeds aan de positieve kant van de score. Bij 29-30 zochten beide teams de kleedkamer op.

Onze Gezellen kwam scherper uit de rust dan het Bolwerkteam en nam voor het eerst in de wedstrijd een voorsprong (36-32), die echter direct door scores van Zera Butter en Willemijn Kallenberg werd weggewerkt (38-41) en opnieuw bleef ook in de verdere derde periode het U-16 Bolwerk aan de goede kant van de score (47-48). De voorsprong had in deze periode voor BVL groter kunnen uitvallen, ware het niet dat de invloed van de scheidsrechters op het spel steeds groter werd. Met name scheidsrechter Voetman, begon zich in negatieve zin te openbaren door vooral persoonlijke fouten aan de kant van BVL wel te zien en niet aan de kant van Onze Gezellen, waardoor de irritatie langzaam in het spel zichtbaar werd. De organisatie werd minder en verdedigend werd er wat vaker aan de noodrem getrokken.

Tot de vierde minuut in de 4e periode was er nog altijd niets aan de hand (53-55), toen opnieuw scheidsrechter Voetman zich – tot verbazing van werkelijk iedereen in de zaal – blameerde door binnen 20 seconden speeltijd Willemijn Kallenberg met persoonlijke fouten te belasten waardoor zij met het maximum aan fouten naar de kant moest. De wedstrijd kantelde direct en Onze Gezellen greep haar kans (60-55). Een time out bracht de balans en het vertrouwen terug bij BVL en dankzij enkele goede scores van Maxime Essenstam kwam het bolwerkteam zelfs weer op voorsprong in de 9e minuut (65-67).
Opnieuw liet scheidsrechter Voetman zich in die periode gelden door met twee fouten op rij ook Sigourney Lionar uit de wedstrijd te fluiten, waardoor Onze Gezellen met vrije worpen op 71-67 kwam. De goed spelende Zera Butter bracht BVL nog op 71-69, maar de tijd bleek vervolgens te kort om alsnog de winst te grijpen.

Scores: Zera Butter (25), Willemijn Kallenberg (18), Maxime Essenstam (15), Ella Tijssen (5), Anouk Butter (4), Sigourney Lionar (2).