Na MSV en Jump ontving de U14-2 vandaag Lokomotief, de kampioen van vorig jaar.
We waren erop gebrand om dit recht te zetten en in de eerste periode leek het in het begin moeizaam te gaan, maar nadat de coach de verdediging had aangepast draaide de U14-2 een fantastische periode; Dennis, Iwan, Floriaan, Bobby en Michiel zette Lokomotief prima vast en de ene na de andere steal zorgden ervoor dat we aan het eind van de periode met 31-7 voor stonden, een superscore leek te halen, alleen…

In de 2e periode gingen Dennis, Fabio, Jeroen, Jimmy, Iwan en Roeland Jan te laks verdedigen en dat moet je tegen Lokomotief nu net NIET doen, dan laat je ze in de wedstrijd terug komen. Als je daarnaast aan de andere kant met prima aanvallen toch heel veel lay-ups en ballen vrij onder het bord mist, dan kan je het jezelf nog heel moeilijk maken; de 2e periode viel gelukkig nog in ons voordeel: 14-13, maar de kans op een superscore was een stuk minder, russtand 57-26.

De 3e periode verliep weer een stuk minder, ondanks dat onze sterkste spelers Dennis, Iwan, Floriaan, Fabio, Bobby en Michiel erin stonden, het verdedigen verliep goed maar weer werden veel ballen onder de baskets en layups er niet ingegooid, prima acties gingen ervoor af, maar vaak veel te slordig was de afronding, we wonnen weliswaar deze periode maar 12 punten scoren stond in schril contrast met de 31 uit de eerste periode

In de 4e periode mochten Fabio, Jeroen, Roeland Jan, Jimmy en Bobby het werk afmaken. Het wordt nu ook wel duidelijk dat de U14-2 een 2e guard ontbeert, die het spel verdeelt; er werd teveel balverlies geleden en Lokomotief kon hierdoor veel scoren, ook omdat we nog slordiger gingen verdedigen, veel spelers van Lokomotief stonden vaak vrij en zij gooiden de ballen er wel in! De coach besloot niet te wisselen omdat ook zij moeten leren van dit soort periodes en daarnaast liep de eindoverwinning toch niet in gevaar. We verloren deze periode weliswaar ruim: 6-22 maar de punten bleven wel in Leiderdorp: 63-48.

[b]Scores:[/b] Bobby (25), Iwan (17), Dennis (8), Michiel (7), Floraan, Jeroen en Jimmy (2)