Het lukt de U12-1 maar niet om in die !@#$%^&*()_+ Boorsmazaal te winnen, dit keer tegen de jongens van Grasshoppers. De omstandigheden daar zijn bekend, kleine zaal, zeer felle verdediging en heel veel herrie! Dit keer was het niet anders, maar Marco, Isaiah, Luuk, Mike en Robin deden het heel goed, met veel passing werd de fysieke verdediging omzeild en konden we onze aanval goed opbouwen, daarnaast ontregelden Isaiah en Marco prima het innemen van de tegenstander waardoor we goed Grasshoppers konden volgen, we wonnen zelfs de eerste periode met 10-12! Dat beloofde wat!

De 2e periode begonnen we weer sterk, nu met het “kleine team”: Isaiah, Marco, Pim, Tycho en Maddy. Vooral Maddy stond heel vaak goed opgesteld waardoor ze vaak werd aangespeeld en ze ook nog scoorde! We konden wel merken dat het fysieke spel van de Grasshoppers ons veel energie koste, we hadden moeite om de nummer 8 van Grasshoppers te verdedigen, hij was zeer bewegelijk en snel en ondanks dat we de verdediging wisselden scoorde hij vaak, toch bleven we goed bij en eindigde deze periode in een 28-27 russtand, zouden we dan toch ……?

In de 3e periode werd duidelijk dat Grasshoppers een iets bredere basis heeft dan wij, daarnaast begon de vermoeidheid ook een rol te spelen en met name weer die nummer 8 had daar zijn voordeel van, we hadden (te)veel balverlies, Grasshoppers ging ervan door en daar konden Pim, Tycho,Luuk, Mike en Robin niet veel aan veranderen, wat ze ook deden. Maar ook de scheidrechters waren wat minder geconcentreerd en dat was te merken in de beslissingen: meestal in het nadeel van BVL. Blijft het feit dat Grasshoppers in deze periode veel meer dan ons scoorde en wegliep naar een 47-35 stand.

De hoop in de 4e periode was dat Marco, Isaiah, Maddy, Mike en Robin alsnog zouden proberen het gat te dichten en in de 7e minuut werd het 55-49, nog 6 punten! Helaas in de minuten daarna was het duidelijk dat wij hier niet konden winnen; de scheidsrechters begonnen zich toch nu echt nadrukkelijk met de wedstrijd bemoeien, Grasshoppers maakte van deze situatie goed gebruik en liep uiteindelijk weg naar een eindstand van 66-51.
Jammer U12-1, we hebben prima gestreden, we hebben gedaan wat we konden doen, we spelen met de week steeds beter, we moeten volgende week weer naar die Boorsmazaal, nu tegen de Grasshoppers meisjes, zal het ons dan eindelijk volgende week wel lukken?

[b]Scores:[/b] Marco (17), Mike (16), Maddy (6 en een “vette” charge!), Robin en Isaiah (4) en Tycho en Luuk (2)