Voor de meisjes U16-1 was het afgelopen zaterdag een eenvoudige wedstrijd tegen Early Bird MU18 uit Purmerend. Hoewel de meiden van het Bolwerk zelf ook niet echt overtuigend basketbal lieten zien, kwam de eigenlijke overwinning geen moment in gevaar: 46-62.

Bij het bolwerk ontbraken Ilva Knaap en Christien Langerak, terwijl Maxime Ossenstam nog ziek was, doch wel aanwezig was.
In de eerste periode gaf Lara Moerer de weg richting de basket voor haar medespeelsters aan (9-14). Dat goede voorbeeld werd niet direct gevolgd en even nam Early Bird zelfs een voorsprong (19-17), maar doordat Early Bird het aanvallend liet afweten en Kirsten Siera en Alexis Hewitt zorgden voor de voorsprong aan Leiderdorpse zijde bij rust: 21-26.
Nadat de coaches Ton en Marcel in de rust duidelijkheid hadden gebracht over het type spel dat zij wilden zien in de derde periode namen opnieuw Lara Moerer, Kirsten Siera en Willemijn Kallenberg het heft in handen en vooral ook gesteund door het goede verdedigende werk van Sigourney Lionar zorgden zij voor een ruime voorsprong aan het eind van de derde periode (31-44). In de vierde periode liep het bolwerkteam via scores van Willemijn Kallenberg en Chanel Oschmann verder weg tot 38-58, waarna het uiteindelijk 46-62 bij het slotsignaal was.
scores: Willemijn Kallenberg (15), Lara Moerer (11), Ella Tijssen (11) Kirsten Siera (8), Zera Butter (6), Chanel Oschmann (6), Alexis Hewitt (5), Anouk Nijman (1).