Teamsport blijft een bijzonder fenomeen. De stelling ‘het geheel is meer dan de som der delen’ gaat op als een team draait maar het omgekeerde kan evenzeer. Met onze U10-2’ers leek deze stelling vorige week tegen Leiden in negatieve zin op te gaan maar deze zaterdag tegen de Woodpeckers in positieve zin. Nu was het ook wel zo dat het team uit Houten ten opzichte van de vorige keer een andere samenstelling had en dat het team daar nog niet sterker van is geworden. Hetgeen ze er ongetwijfeld wel van verwachten. Als wij de lijn van deze week doorzetten naar volgende week en na de winterstop dan liggen er nog mooie tijden in het verschiet.

Vanaf het begin gingen onze jongens en meiden er tegenaan. Jaap, Fine en Brian hadden er duidelijk zin in en hielden hun ‘mannetje’ uitstekend, bij Toine leek het alsof hij nooit was weggeweest en Thijs wist niet wat hem overkwam zo makkelijk gingen ze erin. Paula, Gino, Olivier en Chandler zorgen voor de broodnodige basis in verdedigende of scorende zin, zodat Emma lekker kan uitgroeien tot de absolute topscorer van de dag. Zij gooide er maar liefst 11 ballen in het netje. Tip voor de anderen: kijk eens bij Emma hoe je een lay-up neemt. Zij komt zelden te dicht onder de basket.

Prima wedstrijd dus waarbij de Woodpeckers dit keer duidelijk te mindere was.

Dit waren de periode standen:
1e periode: 20 – 4
2e periode: 14 – 0 (!)
3e periode: 4 – 2 (de derde periode is voor ons team wel vaker een ‘dip’-periode)
4e periode: 10 – 4

Eindstand 48 – 10 voor Leiderdorp. Prima gedaan !

Jan-Jurgen Snepvangers