[img]/img/nieuws/bvlu10_kampioen_2006-1.jpg[/img]

“Sinterklaas kapoentje, de U10-1 wordt kampioentje” Dit klinkt gemakkelijk maar de wedstrijd van vandaag was dat niet. BS Leiden zorgde voor goede tegenstand en voor een erg leuke wedstrijd. De spannendste van dit seizoen in ieder geval. Ook omdat BS Leiden tweede stond met 2 punten achter.

De eerste kwart werd er door BVL meteen goed verdedigd en dat was al weer een verbetering t.o.v. van vorige week tegen de Grasshoppers. Eveline werd niet goed door Leiden verdedigd en kon al meteen haar puntengemiddelde omhoog brengen. Maar ook Emma, Mustafa en Mathijs scoorden hun punten. Na de eerste kwart stond het 5 – 15 in het voordeel van BVL.

In de tweede kwart had Leiden een sterker 5 tal en lieten we vooral Wesley ( nr 20 van BS Leiden) teveel zijn gang gaan en kwam de Leidse U10 terug tot 21 -21.
De derde kwart was erg spannend; dan scoorde BVL en dan weer Leiden; we stonden weer een puntje voor en dan weer een puntje achter. Mustafa, beide Vincenten, Burhan en Evelien vochten voor ieder punt. Evelien moest tussendoor even opgelapt worden en kon gelukkig weer doorspelen.

Sinterklaas gooide in Leiden bijna roet in het eten en bleek voor druk verkeer in de Leidse binnenstad te zorgen. Jeroen kwam net voor de 4 de kwart binnen (Jeanette bedankt maar zorg voor een volgende keer voor een Tom Tom in je auto !) en had zich net zoals Mr. Bean dat kan, in de auto al omgekleed.
De laatste kwart werd door BVL gebruikt om dan toch nog uit te lopen; er werden 22 punten gemaakt en Leiden maakte er maar 4. Nr 20 werd goed verdedigd en ook de andere spelers van BS Leiden zagen steeds weer een rode vlek voor zich verschijnen. Jeroen maakte 12 punten en dat konden we prima gebruiken.
De laatste seconden tikte weg op de klok en de eindstand was 42 tegen 59 voor BV Leiderdorp. Sinterklaas kapoentje, we zijn nu echt winterkampioentje…..

[img]/img/nieuws/bvu10_kampioen_2006-2.jpg[/img]

[b]Scores BVL:[/b] Burhan 6 punten, Emma 6 punten, Evelien 23 punten, Jeroen 12 punten Mathijs 6 punten, Mustafa 4 punten en Vincent L. 2 punten