Het team JU14-1 wint zonder al te grote problemen al hun wedstrijden in de eerste klasse regio. Vrijdagavond (!?) werd er “uit”gespeeld tegen de Waddinxveen Flyers.
De wedstrijd dreigde even “spannend” te worden. We weten nog steeds niet waar het precies aan lag. De vloer te glad? De borden te hard? Feit was dat we na drie minuten met 6 tegen 4 achterstonden. Boris zag het gevaar. Hij versnelde de wedstrijd, en met 2 fraaie drives naar de basket plus een bonus vrije worp stond het een minuut later 9 tegen 6 voor BVL. Het vuur was aan. Jeroen begon Boris te helpen met het scoren. Raoul, Bas en Vincent sloten de verdediging. De Flyers stonden aan de grond. Het kwart werd gewonnen met 18-10.
Het tweede kwart ging alles nog sneller. Van enige tegenstand was nu helemaal geen sprake meer. Mike wist een paar keer mooi door de verdediging van de Flyers heen te komen en ook Vincent begon zijn puntjes te pakken. Bas scoorde, maar had ook pech dat een paar andere mogelijkheden net niet lukte. Mark verdedigde goed, aanvallend was hij helaas niet zo balvast. Een probleem waar ook Philip last van had. Daar zijn de trainingen voor. Gaan we aan werken.
Na twee kwarten stond het 42-12. De rust werd door de spelers gebruikt om de schoolfeesten, waar later op de avond drie spelers verwacht werden, door te nemen. Coach Paul Crama had moeite om de groep weer aan het basketballen te krijgen. Het derde kwart was slecht. Het teambasketbal kwam niet op gang. Te veel werd er met een individuele actie geprobeerd te scoren, wat dan natuurlijk net niet lukte. Diverse teamsamenstellingen werden uitgeprobeerd om iedereen weer scherp te krijgen. Aan het eind van het derde kwart kwamen we weer een beetje op gang. En na een mooie pass van Vincent (door de verdediging van de Flyers, diagonaal over zeker 15 meter) op Boris (simpele lay-up) was iedereen weer met écht basketbal bezig. In het vierde kwart maakte de Flyers veel persoonlijke fouten. Het kwam de wedstrijd niet ten goede. Het werd allemaal een beetje rommelig. Na een 3-punter van Vincent, noteerden Jeroen en Boris nog een paar fraaie acties. Eindstand: 71-24.

Scores: Vincent Antes 13, Boris Crama 22, Philip van Houwelingen 2, Bas Kallenberg 2, Raoul Koopmans 7, Mike van der Vlist 12, Jeroen Vos 13.