In de afgelopen weken zag het er naar uit dat het Meisjes Juniorenteam van BVL een zachte dood zou sterven. Gelukkig is er versterking gevonden waardoor het team nu uit zeven basisspelers bestaat, twee bankers heeft en een geblesseerde speler in de persoon van Aniek. Anne en Linn van Remundt zijn weer terug en Robin Viele en Sigrid van der Haagen zijn helemaal nieuw in basketballand. Uitbreiding van het (gezellige) team met meiden onder de 20 is overigens nog steeds wenselijk. (Dus heb je een zus, dochter, nichtje etc …..)
De eerste wedstrijd op 30 september was bemoedigend. Er werd wel verloren maar de achterstand van 11 punten was te overzien. Als het schotpercentage in die wedstrijd van 20 naar 40% was gegaan hadden we zelfs kunnen winnen!
De echte test kwam pas op 7 oktober tegen BS Leiden. Hier bleek dat het nieuwe team nog geen antwoord had tegen BS Leiden.

BS Leiden verdedigde in een strakke man-to-man en aasde op de slechte passes die (helaas) veel gegeven werden. De technische kwaliteit van onze kant was onvoldoende om BS Leiden enig weerwerk te kunnen geven. Renske en Ilva zorgden voor de opbouw maar de bal werd regelmatig onderschept. Vooral bij het innemen van de bal ging het vaak mis. Gelukkig hadden we een lengtevoordeel met Carola en Maaike. Toch was ook de rebound vaak voor BS Leiden. Ook in deze wedstrijd waren we zeer slecht op schot, dat terwijl bij Leiden alle ballen er in gingen. Na de eerste periode stonden we met 24-6 achter. Ook de tweede periode begon slecht. Pas na 4 minuten scoorde Carola haar 4-de en 5-de doelpunt. In de 16-de minuut scoorde Anne als tweede van het team, gevolgd door Linn en Maaike. Met 15 tegen 9 werd de periode afgesloten.

De derde periode was een opsteker, er werd beter gecombineerd en vooral gecommuniceerd! Dit leidde tot een grotere druk op de defensie van BS Leiden en enkele mooi uitgespeelde aanvallen. Doordat we veel balverlies hadden kon Leiden met de fast-break nog veel punten halen en verloren we deze periode met 23-11. De laatste periode ging het tempo bij BS Leiden naar beneden en kwamen we wat beter in het spel. Robin scoorde haar eerste basketbalpunten! Ook in deze wedstrijd had het team veel balverlies, een slechte rebound en een slecht schot. Er is dus nog heel wat te verbeteren!

Niettemin was het heel gezellig en konden we genieten van onze nieuwe speelsters. Sigrid die nog moest wennen aan de lijnen en in eigen basket scoorde en Robin die binnen 1 minuut tegen drie P’s aanliep. Eindstand 76-36

Sigrid (1P), Ilva (1P), Renske (1P), Maaike 10 (4P), Carola 19 (2P), Anne 2 (1P), Linn 1 (3P), Robin 4 (3P)