Er was wat paniek zaterdagmiddag in Den-Haag. Ons team, JU14-1 speelde tegen Jumpers. De scoretafel had geen ruimte meer om alle punten te noteren… .
Gelukkig werd het “probleem” slim opgelost. Er werd niet alleen een nieuw sheet aangevoerd, er kwam zelfs ook een nieuwe pen voor als de inkt in de startende pen op zou raken… .
Het BVL JU14-1 team won uiteindelijk met 140-26. Ja echt, honderdenveertig zesentwintig. We hebben het over de eerste klasse regio, dus klopte er iets niet.
De tegenstander, Jumpers U14-1 hoort duidelijk niet in deze klasse. Natuurlijk draait ons team lekker. We hebben de eerste drie wedstrijden redelijk eenvoudig gewonnen, maar een dergelijke uitslag hoort niet in de eerste klasse.
Een wedstrijd was het nooit. De eerste paar minuten waren we op zoek naar de tegenstanders! Waar is hun verweer? We begrepen het niet. Jeroen stond vaak helemaal alleen vrij onder de ring, simpel puntjes te maken. Raoul had totaal geen moeite zijn grote, zware tegenstander uit de wedstrijd te houden. Vincent heeft nog nooit zo gemakkelijk verdedigd, en Boris en Bas hadden het nog nooit zo makkelijk om de bal snel te laten rouleren. Na 7 minuten stond het 30-2. Philip, Mark en Mike kwamen van de bank om Bas, Vincent en Raoul te vervangen. Eerst even wennen, “hé er speelt niemand tegen me?”, dan lekker passen en scoren.
Een wedstrijdverslag is niet te maken. Het zou een erg ééntonig betoog worden van alleen maar scores (met echte “toverballen”) en assists (de ene nog leuker dan de andere). Mike had pech. Hij liep 3 keer hard tegen een tegenstander. Het resulteerde in een heup-, oog- en knieblessure. Leermoment: hoofd omhoog Mike, kijk om je heen wat er gebeurt!
Tegen het einde vroeg Jeroen (44 punten!) coach Paul Crama of er ook wat “geshowd” mocht worden. Antwoord van Paul: “Ik dacht dat we daar vanaf de eerste seconde al mee bezig waren…?!”

[i]Scores:[/i] Vincent Antes: 20, Boris Crama 26, Philip van Houwelingen 2, Bas Kallenberg 10, Raoul Koopmans 26, Mike v.d. Vlist 2, Jeroen Vos 44, Mark de Zwart 10.