Het nieuwe basketbalseizoen is weer begonnen! Afgelopen week was het gestuiter van basketballen al weer veelvuldig in de Bloemerdhal te horen.
De TC kijkt uit naar dit seizoen. We hopen dat we met het aanstellen van twee trainingscoördinatoren (Ramon van Winkel en Edmar Diebels) de jeugd nog beter kunnen begeleiden. Ramon zal dat vooral voor de jongste jeugd doen, Edmar zal proberen de twee selectieteams (JU14-1 en JU16-1) beter te laten basketballen.

[b]Trainingen[/b]
Zorg dat je bij de trainingen aanwezig bent. Kan je een keer niet, meld je dan af bij de trainer van jou groep. Als je herhaaldelijk wegblijft zal je in wedstrijden minder speeltijd krijgen.
Weet je (nog) niet wanneer je trainingen zijn, kijk dan nog even naar het trainingsschema. [url=/img/nieuws/trainingsschema_20062007.gif]Download trainingsschema 2006/2007[/url]
Douchen na trainingen en wedstrijden is een “must”. Het valt ons op dat veel spelers (ja, ook speelsters) na een training of wedstrijd “stinkend” de zaal uitlopen. Het “AXE-effect” kan je dan wel vergeten!

[b]Competities[/b]
Drie teams gaan dit seizoen op rayonniveau spelen. Jongens U16-1 komt uit in een nieuwe rayoncompetitie gecombineerd met Noord-Holland. Meisjes U16 (ook dit seizoen weer in bolwerkverband met Lokomotief) speelt ook in de rayoncompetitie met Noord-Holland. Onze kampioenen van vorig seizoen, dames senioren 1, spelen natuurlijk weer op rayonniveau. Simone van Meurs staat dit seizoen weer in het veld, Hans van Egmond is de nieuwe trainer/coach van het team. Bij vrijwel alle andere categorieën gaan de eerste teams in de hoogste regioklasse spelen.

[b]Teamindelingen en wedstrijden[/b]
Weet je nog niet in welk team je dit seizoen gaat spelen? Kijk dan snel bij de teamindelingen op de site. Je vindt ze door in de linkerkolom op het knopje “Teams” te klikken. De wedstrijden per team staan ook al op de site.
Die vind je door in dezelfde kolom op “wedstrijden” te klikken. Zoek je team in het pull-downmenu, en je krijgt een overzicht van de wedstrijden.
De eerste wedstrijden beginnen zaterdag 16 september.

[b]Zaaltaken[/b]
Ook dit jaar verwachten we natuurlijk dat iedereen zijn of haar zaaltaken zo goed mogelijk doet. Vorig seizoen zijn we begonnen met het inzetten van ouders bij het tafelen van jeugdwedstrijden buiten rayonverband. Over het algemeen is dat goedgegaan. We gaan hier dit seizoen mee door. De WMS-commissie (Wedstrijdsecretariaat, Materialen en Scheidsrechters) is op dit moment hard bezig de zaaltaken voor de eerste weken in te delen. Zeer binnenkort worden ze gepubliceerd op deze website.

[i]De TC wenst iedereen een goed basketbalseizoen[/i]