Ook de oefenwedstrijd tegen Wildcats U18 ging met een winst van 48-45 naar het meisjes bolwerkteam. In Rijswijk werd afgelopen zaterdag een aardige wedstrijd gespeeld, waarbij het team van de coaches Marcel Tijssen en Ton Kallenberg opnieuw de gehele wedstrijd een voorsprong had.

In het begin wilde het bij beide teams nog niet echt vlotten met de score. Het kostte veel moeite om de lijn in het spel te brengen in aanvallend opzicht en ook duidelijk was dat beide teams de eerste trainingen vooral ook aandacht hadden besteed aan de verdediging. Aan het eind van de eerste periode leidden de meiden U16 met 11-6. In de tweede periode werd deze kleine voorspring uitgebouwd tot 25-16 bij rust. Vlak voor rust werd de mooiste score van de wedstrijd gemaakt door onze “stagiaire” Lupe Hoppenbrouwer. Weggestuurd op de fast-break had zij nog een speelster naast zich aan de linkerkant van de basket. In plaats dat zij omhoog ging voor de lay-up met links, sprong zij op, draaide zich terug in de lucht en gooide de bal vervolgens over haar hoofd, langs de verdedigster en via het bord raak.
Ook de derde periode ging het voorspoedig en hingen de Nijmeegsen aan het spreekwoordelijke draadje. Vooral toen ook Willemijn Kallenberg met twee driepunters op rij de score liet oplopen, liep het verschil op tot een maximale voorsprong van 16 punt (42-26).
In de laatste periode lieten de meiden het een beetje lopen. De score viel stil en de scherpte was eraf in de verdediging. Hierdoor kon de lengte van Wildcats uiteindelijk gemakkelijk tot scoren komen en via 48-35 kwamen zij toch nog terug tot 48-45, maar was het ook direct tijd en was opnieuw een wedstrijd door de meiden gewonnen.
scores: Willemijn Kallenberg (16), Lupe Hoppenbrouwer (12), Kirsten Siera (7), Ella Tijssen (6), Christine van Langen (3), Lara Moerer (2), Maxime Essenstam (2)