Het meiden U16 bolwerkteam heeft de eerste wedstrijd van het nieuwe competitieseizoen direct haar viisitekaartje afgegeven. Early Bird U18 werd bij vlagen van het veld gespeeld. Na een geconcentreerde start waarin vooral in de verdediging uitstekend werd gespeeld, kwam de zege eigenlijk geen moment in gevaar tegen de fysiek sterkere en grotere speelsters uit Purmerend.

Nadat de voorbereiding op de competitie al het nodige zelfvertrouwen had gegeven, lieten de meiden dit keer zien waartoe zij in staat zijn. Zeer geconcentreerd verdedigend werd geen schot weggegeven en werd de basis gelegd voor de latere overwinning. Twee driepunters van Zera Butter en Willemijn Kallenberg brachten reeds een ruime voorsprong (17-4) na de eerste periode. In de tweede periode bleef het verschil steeds hangen op zo’n 12 tot 15 punt verschil. Van 23-10 en 27-15 liep het bolwerkteam in de laatste minuten van de eerste helft weg van Early Bird tot een 35-15 ruststand.

Ook in de tweede helft bleef Leiderdorp geconcentreerd spelen en bij de Noord-Hollandsen nam de wanhoop steeds meer de overhand omdat zij niet het eigen spel konden spelen. De verdediging van het meisjes Bolwerkteam was hiervoor steeds te hecht. Het verschil liep dan ook tussen beide teams steeds verder op tot 61-23 aan het eind van de derde periode en duidelijk was dat de eerste zege van het seizoen reeds een feit was.
In de vierde periode liet vooral Maxime Essenstam nog even de score snel oplopen en kon Willemijn Kallenberg haar eerste triple-double scoren in dit seizoen (19 punt; 15 ass; 10 reb). Het werd uiteindelijk 77-29.
scores: Willemijn Kallenberg (19), Maxime Essenstam (12), Sigourney Lionar (11), Zera Butter (9), Lara Moerer (8), Ella Tijssen (7), Kirsten Siera (6), Anouk Nijman (3), Christine van Langen (2).