In het voorjaar werd Ton Kallenberg benaderd met de vraag of een speelster die tot nu toe haar leven in Guatemala had gewoond een maand kon ruiken aan het basketbalniveau in Nederland. Lupe Hoppenbrouwer, dochter van Ron en Sophy Hoppenbrouwer, is 16 jaar en is bezeten van basketbal. Zij wil alles proberen om te slagen haar droom waar te maken, namelijk spelen in de WNBA. Mocht dat niet lukken, dan wil zij zich richten op een leven in de sport. Daarom wil zij zich ook in Nederland alvast orienteren op vervolgopleidingen zoals de Academie voor lichamelijke opvoeding en het CIOS.

Lupe zit nu op de internationale school AMA in Panajachel. Een school die de leerlingen voorbereid op een vervolgstudie in de westerse wereld. Eind september vliegt zij weer terug naar Guatemala waar zij zal deelnemen aan de nationale kampioenschappen met haar schoolteam. In juni nam zij deel aan een trainingskamp in Seattle (USA) onder leiding van de befaamde coach Tom Newell.
Gedurende die tijd zal zij de voorbereiding van het basketbalseizoen van het meisjes bolwerkteam U16 meemaken. Zo speelde zij onder meer mee in het meisjes bolwerkteam in de wedstrijd tegen de dames 1 senioren van Lokomotief. De meiden bolwerk wonnen met miniem verschil (67-66) deze eerste krachtmeting van het seizoen.
[img]/img/nieuws/PICT1447.JPG[/img]