Na wat vergeten spullen op te hebben gehaald vertrokken we met 4 auto’s naar Luik. Tja en daar zaten we dan in de file op vrijdagmiddag, we vertrokken rond half 4 en kwamen na 8 uur aan, nog net op tijd voor het avondeten.

[img]/img/nieuws/Luik 01.jpg[/img]
[i]Trillend van de zenuwen op de foto….[/i]

Alles was goed geregeld. We sliepen op een kamer met 3 tot 5 man in een mooie herberg in de buurt van de sporthal. Matthijs ontdekte het enige nadeel, tijdens het douchen had hij het raam niet opengedaan en door zijn stoombadje ging het oorverdovende brandalarm af.

Iedere ochtend was iedereen op tijd (rond 7.15 uur zonder wekker) uit bed en vertrokken we naar het sportcomplex. Eerst een ontbijt en dan de wedstrijden. Er werd gespeeld in twee hallen, ieder met drie velden.

De eerste dag hadden we 3 wedstrijden op het menu staan, de tweede dag 2 wedstrijden, daarna nog de kwalificatie wedstrijden.

Het niveau lag zoals we al verwacht hadden hoog. Hoewel onze groep aardig getraind is moesten we nu spelen tegen teams die samengesteld zijn uit diverse selecties uit diverse landen, Ierland, Duitsland Frankrijk en België.

Het rare met ons team is dat we tegen het sterkste team, Berlijn, het beste resultaat boekten. We verloren met slechts 20 punten verschil. “Die Berliners” waren iets groter en een heel klein stukje (of 2) breder, maar hadden echt niet zo veel te vertellen tegen ons BVL (we verstonden ze ook nog slecht).

Ondanks alle inzet van Mark, James, Michiel, Do, Joren, Fabio, Tomas, David, Matthijs, Glenn en Broeno wou het niet lukken om een wedstrijd met winst af te sluiten. Maar we hebben veel geleerd en veel lol gehad met de groep.

Dank aan de begeleiders, de vaders van Michiel, Glenn, Tomas en David en de moeder van Mark.

[img]/img/nieuws/Luik 02.jpg[/img]
[i]In alle wedstrijden werden we heel goed verdedigd….[/i]