De jongens junioren zijn er afgelopen zaterdag (10 juni) niet in geslaagd de beslsisingswedstrijd om het kampioenschap van de juniorenklasse te winnen. De ploeg van coach Ton Kallenberg ging tegen Alexandria uit Rotterdam uiteindelijk onderuit met 73-87.
Het was voor veel spelers van de ’90’-generatie voorlopig de laatste wedstrijd die zij voor BV Leiderdorp in het veld stonden. Veel spelers van de groep vertrekken naar andere verenigingen en teams.

De competitiewedstrijden tegen Alexandria waren beiden ruime overwinningen geweest voor de thuisploeg. In de thuiswedstrijd in Leiderdorp ontaardde de wedstrijd bijna in een ordinaire ruzie, maar won BVL met ruim 20 punt. In de uitwedstrijd ging BVL met groot verschil ten onder. Het kon in deze wedstrijd dus alle kanten op.

Het was Robin Lovink die voor de eerste voorsprong zorgde (6-4). Door hard te werken en enkele scores van Matthijs Kallenberg liepen de kadetten/junioren naar een 15-8 voorsprong. Het goede spel werd niet vastgehouden. Te veel gedribbel, maar ook verkeerde passes leidden een periode in aan het eind van de 1e periode en het begin van de 2e periode waarin het uiteindelijke verlies werd ingeluid. Alexandria kwam eerst op gelijke hoogte (18-18) en ging ook met vooorsprong de tweede periode in (18-25) en liep uit naar zelfs (18-35) in de 4e minuut van de tweede periode. Toen pas hervonden de jongens zich en wierpen zij onder aanvoering van Sven Visser de schroom van zich af. Echter doordat vooral de zone in de linkervoorkant niet goed werd afgeschermd was het de Rotterdammer Oversluizen die met 17 punten (…) in 5 minuten speeltijd voorkwam dat het team van coach Ton Kallenberg dichterbij kon komen. Ruststand 38-52.
In de derde periode bungelde BVL lange tijd aan het koord. Via 44-67, kwamen zij toch nog terug tot 58-73 aan het eind van de derde periode en zelfs tot 63-73 in de tweede minuut van de vierde periode. De vijfde persoonlijke fout van Matthijs Kallenberg op dat moment gooide roet in het eten omdat in een klap de dreiging van het afstandsschot weg viel.
Ondanks dat de spelers werkelijk hun uiterste best deden om onder de tien punten grens te komen, lukte dit niet meer. Ook de hard werkende Olivier Wientjes en Rasmus Okine moesten het veld met vijf fouten verlaten, waardoor het uiteindelijk 73-87 werd.
topscores: Matthijs Kallenberg (20), Robin Lovink (18), Sven Visser (15), Rasmus Okine (6), Olivier Wientjes (6), Glenn Schijf (4), Fabio Scaramelli (4)