De Dames 1 hebben het toch maar even klaargebokst! Zij zijn kampioen geworden van Rayon West! Op zondagmiddag 21 mei speelden zij in Waddinxveen de finale om het kampioenschap van het Rayon West tegen het Utrechtse SBU. Nadat zij in de halve finale al weinig moeite hadden gehad tegen het Hilversumse Dunckers, wist de ervaren Leiderdorpsen ook in de finale al vrij snel dat zij de sterksten waren tegen SBU.
SBU werd namelijk de tegenstander van Leiderdorp ondanks dat ze de halve finales verloren hadden van Jumpers. Jumpers, wat zeker een sterkere tegenstander had geweest dan SBU, is reglementair uit de
competitie genomen doordat hun scheidsrechter te vaak niet was opgekomen (meer dan 3x in ieder geval). In de competitie had het team van coach Simone van Meurs al weinig problemen gekend met SBU. Weliswaar werd de eerste keer verloren, maar dat kon worden weggeschreven vanwege het ontbreken van vele speelsters. Later in de competitie werd overtuigend van deze ploeg gewonnen. Vandaar ook dat het uitsluiten van Jumpers voor BVL positief werd begroet. Evenals BVL beschikt Jumpers namelijk ook over een aantal ex-eredivisiespeelsters.
Beide ploegen begonnen moeizaam aan de wedstrijd. SBU was duidelijk slordiger met het balbezit, maar bij Leiderdorp vielen de eerste schoten niet. Na ongeveer 4 minuten stond het 4-6 in het voordeel van SBU uit Utrecht. Toen Mariska van Zegveld en Kika Stijger zich even kwaad maakten, was het al snel 20-6 voor Leiderdorp. Aan het eind van het 1e kwart was het al 28-12 in het voordeel van BVL en leek de slag al geslagen te zijn. SBU had geen antwoord op de centermoves van Mariska van Zegveld en de penetraties van Birthe van der Voort. Hierdoor maakten zij veel Persoonlijke fouten en konden de dames het verschil vanaf de vrije worp lijn snel groter maken. In de tweede periode liep BV Leiderdorp uit tot 21 punten voor in het 2e kwart. Even daarna kreeg Mariska van Zegveld als enige center haar derde fout en werd ze door coach Sikmone van Meurs uit voorzorg gewisseld. Op dat moment was de organisatie even minder en kwam SBU sterk terug. Ook met een beetje geluk, namelijk de fraaiste score van de dag, een schot van de middellijn in het rustsignaal. Beide teams gingen de rust in met een score van 43-34 in het voordeel van BVL.
In de tweede helft zette SBU de sterke opmars nog door en werd het verschil nog even 6 punten (50-44). Toen hervonden de dames van BVL zich al snel, en pakten zij de draad van de eerste periode weer op en liepen zij uit naar 61-46 aan het eind van het derde kwart. Daarmee was het verweer van SBU echt gebroken. In het vierde kwart bleef het verschil steeds rond de 16 punten. BVL controleerde de wedstrijd en kreeg aan het eind van de wedstrijd nog wat makkelijke schoten waardoor het uiteindelijk 79-57 voor de dames van BV Leiderdorp werd.
Opnieuw een groot succes voor de dames van BV Leiderdorp!