De meisjes aspiranten 2 moesten het in hun laatste thuiswedstrijd opnemen tegen het altijd lastige DAS. De meisjes spelen in een moeilijke 1e klasse omdat ze halverwege het seizoen gepromoveerd waren. In de eerste helft van de competitie was het steeds een puntje-puntje wedstrijd geweest tegen DAS wat meestal altijd uitdraaide op verlies.Dit keer zou het eindelijk eens anders lopen.

In het eerste kwart begonnen de meisjes voortvarend, aanvallen werden soepel afgerond omdat er goed werd samen gespeeld en DAS hier en daar wat gaten liet vallen en BVL met veel inzet aan de wedstrijd was begonnen.Dit resulteerde in een 20-10 voorsprong na het eerste kwart, een gaatje was geslagen.
In het tweede kwart waren de meisjes geschrokken van hun voorsprong en zagen die terug lopen tot 4 punten omdat BVL verzuimde de verdediging strak te houden, hier en daar lieten de dames hun tegenstandster lopen en gaven teveel ruimte weg. Stand met rust: 26-20.
Coach Paul Broers gaf in de rust aan dat als er in deze competitie een keer gewonnen kon worden het nu moest gebeuren maar dan moesten de dames er wel vol voor gaan. Er waren genoeg speelsters op de bank dus met veel inzet en hard werken moest dat gaan lukken. De BVL dames gaven aan dat ze vol voor de winst wilden gaan.

Het derde kwart was BVL nog niet helemaal bekomen van de rust. Weer werd de verdediging niet strak gehouden en kregen ze enkele breaks om hun oren. Aanvallend werd teveel door het midden gespeeld wat regelmatig balverlies opleverde. Zodoende werd het kwart afgesloten met een 38-38 stand.
Het vierde kwart werd erg spannend BVL trok de touwtjes flink aan. Met name Saskia wist veel aanvallende rebounds te pakken en hieruit te scoren. BVL kwam achter te staan en met een aantal goede scores van Lidwien en Tessa bracht BVL de eindstand op 50-50. [b]Verlenging![/b]
Voor de meeste meisjes was het hun eerste verlenging.
DAS had geen antwoord meer op het fysieke aanvallende spel van weer Saskia, Anne en Tessa. Het publiek leefde mee en voelde de spanning. Door veel inzet en goede scores wist BVL de verlenging duidelijk in hun voordeel te beslissen. Eindstand 61-54, en eindelijk weer eens de winst!

[b]Scores:[/b] Lidwien 17,Lotte 11, Saskia 10, Tessa 8, Anne 7, Rebecca 4, Clotide 2 en Amelia 2.