Het was een zonnige zondag en we verzamelde ons bij de Bloemerd om af te reizen naar Zoetermeer. De reis verliep voorspoedig en waren daardoor erg vroeg in Zoetermeer. Daar we zo vroeg waren was er nog geen koffie voor ons gezet en moesten we wachten tot de kantine medewerkers aangekomen waren. Het was ook even zoeken waar onze spelers konden omkleden, maar na lang zoeken vonden we onze kleedkamers. De meegekomen ouders moesten in de zaal zelf een tribune in elkaar zetten met de aanwezige banken en konden we enigzins vanaf de kant de wedstrijd volgen.

Omstreeks 13.30 uur weerklonk het begin signaal en stelden de spelers zich op om deze ploeg uit Zoetermeer even te laten zien dat er met Leiderdorp niet te spotten valt.

In het begin van de wedstrijd leek het er op dat de ploeg uit Zoetermeer van plan was om het toekomstige feestje van de overwinning van BVL in de war te sturen. De BVL minis moesten stevig aanpakken daar de Zoetermeerders erg snel waren en onze ploeg moeite had dit tempo bij te houden.

Tijdens de wissel heeft Carla even een onderonsje gehad met de spelers en hun verteld dat de neuzen de verkeerde kant op stonden. Nadat dit gesprekje bleek dat dit geholpen had ,de neuzen van de spelers stonden weer de goede kant op en resulteerde in zeer goed spel met
prachtige dunks van onze spelers.

Daar had de ploeg van Zoetermeer niks van terug. Het viel wel op dat de aanwezige scheidsrechters niet erg zelfverzekerd waren en resulteerde in enkele dubieuze beslissingen. Maar het mocht de pret niet drukken, de arme Zoetermeerders moesten in BVL hun meerdere kennen. Naarmate de wedstrijd aan het einde liep hadden de Zoetermeerders niets meer in te brengen. De eindstand was 59 -26 in ons voordeel. Het blijkt maar weer dat de minis 3 over goede spelers beschikt en dat er nu toch gedacht moet worden om aan het eind van de competitie op de eerste plaats te staan.

De spelers van Zoebas vertrokken na de wedstrijd met stille trom om hun wonden te likken en om nog harder te trainen om de volgende keer te winnen van BVL. De meegekomen ouders hadden moeite om onze spelers te feliciteren daar we allemaal problemen hadden om van onze zelf gebouwde tribune af te komen daar onze zitvlakken niet erg waren gewend aan onze zelfmade tribune.

Zo nu op naar onze volgende wedstrijd tegen BV Voorburg na deze overwinning moet het lukken om ook deze ploeg van de basketbal vloer te vegen.

[i]Door de ouders van Fernando[/i]