Een mooie zondag in Houten en om 5 uur ’s middags spelen, dat is feest voor de meiden Junioren!
Helaas moest eerst drie kwartier gewacht worden in een koude zaal zonder kantine of faciliteiten. Maar om kwart voor zes konden we dan toch de sprongbal nemen. Deze werd door Carola slim naar Willemijn getikt en met een snelle actie naar de basket stond het direct 2-0. Met name Willemijn had er zin in, met fel verdedigen en een aantal steals wist ze in de eerste periode 6 punten te scoren. Het koste haar wel 2 P-tjes. Hoewel BVL in deze fase het beste van het spel had was het toch weer het gebrekkige aanvalsspel dat voorkwam dat we direct de wedstrijd op onze naam schreven.

In de tweede periode kwamen Zoe en Patience in het veld. Dit bracht direct meer druk op de tegenstander. De opbouw van Ilva was prima. Patience zat de technisch zwakke tegenstander dicht op de huid en wist de bal vaak te onderscheppen. Helaas miste ze nog het wedstrijdritme na een langdurige blessureperiode. Vier punten werden gescoord maar veel ballen gingen helaas mis. Gelukkig wisten Zoe, Willemijn, Maaike en Renske ook te scoren en werd de eerste helft met 7-24 gewonnen.

De tweede helft kwam traag op gang, pas in de tweede minuut werd er voor het eerst gescoord door beide teams. In de zevende minuut kregen de meiden de geest: drie driepunters op rij! Aniek, Patience en Willemijn waren de schutters. In de laatste periode waren beide Centers Maaike en Carola wat trefzekerder. Willemijn liep tegen haar vierde P aan en werd gewisseld. De laatste minuut werd er nog extra aangezet, drie scores…. De laatste in de zoemer via een prachtige worp van Renske. De eindstand 23-52
En ja, na hard werken is zelfs het McDonalds eten goed te verteren!

Patience 11, Zoe 2 (1P), Ilva (1P), Willemijn 15 (4P), Aniek 5, Renske Kl. 4, Maaike 9 (1P) Carola 6 (1P)