Hadden we 2 weken geleden al de nummer 1 verslagen, vandaag stuntte de JB1 ook tegen DAS – de nummer 2 ! Alle ellende van de eerste 3 wedstrijden hebben de Benjamini’s 1 van zich afgeschud, spelen nu als team en worden met de week beter! Het team is nu echt compleet : Ook Robin is, na een blessure van een half jaar, weer terug van weggeweest en maakte een prima debuut.
De taktiek van de JB1 is nu ook gewijzigd; we spelen nu fel man-to-man hele veld en iedere speler is verantwoordelijk voor zijn “mannetje”. In het begin was het even wennen, maar daarna wisten we door de goede verdediging met veel steals DAS slim af te zijn. Marco, Isaiah, Luuk, Alberto en Mike hielden de vaart er goed in, alleen het afmaken van een lay up in de Brasserskade blijft voor ons een probleem, er gingen er weer teveel mis! Hierdoor wist DAS goed bij te blijven en de eerste periode zelfs winnend af te sluiten: 15-14.

In de 2e periode met Isaiah, Evelien, Pim, Tycho en Robin ging het even wat minder, we keken niet naar elkaar in de aanval en gingen liever dribbelen dan dat de bal afgespeeld wordt, maar ook het verdedigen werd verwaarloosd. Een time out moest er aan te pas komen. Het ging daarna iets beter, DAS deed het ook niet veel beter;de 2e periode eindigde in 8-4 voor DAS (23-14).

In de 3e periode waren we even de kluts kwijt, vreemd want iedereen wist toch wat-ie doen moest? Maar nee, Marco, Eveline, Tycho, Alberto, en Mike vergaten weer te verdedigen, het passen werd weer overgeslagen en het liefst werden er 3punters geschoten, helaas Benjamini’s, zo kunnen we een wedstrijd niet winnen. Dus nam de coach maar weer een timeout om met zijn team nogmaals het verdedigen, passen en samenspelen door te nemen. Na die timeout, ging de JB1 veel beter verdedigen en veel beter aanvallen, via 37-24 eindigde de 3e periode in 41-32, nog steeds voor DAS weliswaar.

De 4e periode is nu traditioneel de sterkste periode van de JB1, dus gingen Isaiah, Eveline, Pim, Tycho en Robin proberen het gat te dichten; dit vijftal verdedigde prima, er werd nu heel goed naar de vrije man gezocht en die kon dus ook gemakkelijk scoren, in de 5e minuut scoorde Isaiah de gelijke stand: 43-43 en DAS nam noodgedwongen een time out, de voorsprong van 9 punten was helemaal weg! De JB1 wist nu dat er te winnen viel en Robin toonde aan helemaal terug te zijn; met een prima lay up gaf hij de JB1 de voorsprong. De JB 1 bleef nu prima verdedigen en zetten prima aanvallen op, zodat er weer een vrije man werd gevonden: Robin bracht met een afstandschot de eindstand op 47-43! De JB1 juichte alsof het om een kampioenschap ging, fantastisch, team! Zo is basketbal het allerleukste spelletje op deze aardbol!

[b]Scores:[/b] Isaiah (16), Mike (10), Robin, (6), Tycho (5), Marco en Luuk (4), ook Alberto scoorde z’n eerste punten voor de JB1: (2)