Drie wedstrijden verlies, slechter kan je als JB1 niet starten. Zelfs de trouwe aanhang begon enigzins te morren en witte zakdoekjes waren al het onderwerp van gesprek! De trainer echter bleef vertrouwen houden in zijn team en wist dat de wedstrijden verloren waren omdat we geen enkele wedstrijd met een kompleet team hadden gespeeld. De nummer 1 (jawel!) kwam naar Leiderdorp: Grasshoppers JB1, een altijd lastige tegenstander. Maar de JB1 was nu wel compleet en dus op volle oorlogsterkte, niet voor niets droegen Mike en Luuk hun vervaarlijke hoofdbanden (!) en de rest van het team liet in de warming up al zien dat zij tot in de tenen gemotiveerd waren om een goed resultaat te behalen.

In de eerste periode kwam BVL prima uit de startblokken; Isaiah, Marco, Mike, Luuk en Alberto verdedigden goed en de aanvallen liepen prima en dat had Grasshoppers niet verwacht. We wonnen die periode met 12-6.

Isaiah, Evelien, Pim, Tycho en Maddy zetten het goede spel voort in de tweede periode, Pim speelde zijn guards prima aan en hierdoor konden de “slangenmensen” Isaiah en Evelien eenvoudig scoren. De Grasshoppers kwamen door de goed spelende nr 8 wel dichterbij en we verloren die periode dan ook met 10-13, maar toch stonden we nog steeds voor: 22-19.

In de 3e periode kregen we het moeilijker, onder aanvoering van diezelfde nr 8 zette Grasshoppers de achterstand om in een voorsprong en BVL moest alle zeilen bijzetten om de Katwijkers bij te houden, de derde periode eindigde in 6-12 en een voorsprong van Grasshoppers: 28-31.

In de 4e periode met Marco, Isaiah, Pim, Tycho en Maddy bleef de nr 8 de eerste 5 minuten een plaaggeest voor BVL, Grasshoppers liep uit naar 34-39; weer een nederlaag in aantocht ? Een taktische wissel was de laatste strohalm; Mike en Evelien kwamen erin voor Pim en Maddy en moesten de ploeg nog meer kracht en snelheid geven. Marco kreeg de opdracht om de nr. 8 anders te verdedigen en de taktiek werkte! Na de 5e minuut heeft Grasshoppers niet meer gescoord en konden we de achterstand in gaan lopen, Isaiah, Marco, Evelien en Tycho renden over het veld, de Grasshoppers gingen veel fouten maken EN …. Mike “Hightower” ging z’n lengtverschil prima uitbuiten; z’n medespelers speelden hem hoog aan en Mike zorgde ervoor dat die ballen “goed” in het netje vielen, 3 minuten later stonden we voor en de Bloemerd ging uit z’n dak ! De rest van de spelers kregen vleugels, de Grasshoppers konden BVL alleen nog maar afstoppen door fouten te maken en kregen geen gelegenheid meer om een normale aanval op te zetten, we liepen uit naar een eindstand van 45-39. Superklasse JB1, we weten nu weer dat we wel degelijk kunnen basketballen, hebben we de smaak te pakken ?

Scores: Marco en Mike: 14, Isaiah: 9, Evelien, Tycho, Luuk en Maddy:2