Vorige week was het al spannend voor de Welpen van BVL. Er werd jammer genoeg met 4 punten verschil verloren van de Cangeroes. Zaterdag wilden ze weer winnen!

Vincent, Tanya en Thijs konden deze wedstrijd jammer genoeg niet meedoen. Gelukkig waren Gino, Olivier, Emma, Paula, Mustafa, Ernesto, Chandler, Burhan en Alvaro er wel en deden zij tegen Woodpeckers heel erg hun best.
In de eerste periode moesten de Welpen duidelijk nog even op gang komen. Na 5 minuten stonden ze al zes punten achter. Tijd voor een time-out dus. Hierin kregen ze in het kort de bedoeling van deze sport te horen: er moet gescoord worden door BVL en de tegenstander mag dit niet. Na deze uitleg liep het lekker! Emma stond de hele tijd goed vrij en door de goede passes kon zij 2 keer achter elkaar scoren. Burhan dribbelde langs iedereen, Gino en Alvero pakten de bal steeds van de tegenstander af en Mustafa had vaak de rebound. Aan het eind van deze periode stonden we nog maar 2 punten achter.
Stand na de eerste periode: 8-6

De tweede periode werd er goed gespeeld. Deze periode was het vooral Ernesto die vaak tot scoren kwam. Ook Gino kwam tot scoren toe. Hij raakte halverwege geblesseerd en Alvaro werd zijn vervanger. Ook Olivier moest gewisseld worden, hij werd ziek. Emma kwam er in. Paula en Chandler volgden de opdracht om de bal af te pakken zo vaak mogelijk goed op, en zorgden voor veel sprongballen. Er werd heel goed verdedigd, waardoor de tegenstander deze periode maar één keer scoorde.
Stand na de tweede periode: 10-14

De derde periode was nogal onrustig. Beide partijen konden de basket niet vinden, hoe hard ze ook hun best deden. Passes werden onnauwkeuriger, en soms zelfs aan de tegenstander, gegeven. Gelukkig werd er nog wel goed verdedigd. Allebei de partijen scoorden deze periode maar één keer.
Stand na de derde periode: 12-16

De vierde periode ging het weer wat beter. Burhan en Emma konden elkaar goed vinden, waardoor er mooie aanvallen ontstonden. Maar ook de tegenstander scoorde vaak. De spanning steeg. De spelers werden wat onrustiger en vanaf de bank werd er flink aangemoedigd. Het stond gelijk en er stonden nog een paar seconden op de klok. Woodpeckers had de bal. Nog 15 seconden. Een lay-up… MIS. De Welpen van BVL pakten meteen de rebound. Nog 10 seconden. De tegenstander probeerde de bal nog af te pakken, maar dit leverde slechts een sprongbal op. Er werd niet meer gescoord.
Eindstand: 22-22

[b]Scores:[/b]
Emma: 8
Burhan: 6
Ernesto: 6
Gino: 2