Na vorig jaar het eerste èchte buitenlandse avontuur in Goteborg/Zweden te hebben meegemaakt, moet het in de 1e week van mei 2006 gebeuren: een trainingsstage in Amerika. De bakermat van het basketbal. Een veelvoud aan internationale sterren zoals Lebron James en Shaquille O’Neill speelt in de NBA. Deze wereldberoemde competitie staat vrijwel dagelijks garant staat voor spectaculaire wedstrijden.

Natuurlijk willen de talenten van Bolwerk Rijnland JK1 graag de inspirerende Amerikaanse sportcultuur opsnuiven en hun idolen van nabij meemaken. Bijna alle selectiespelers hopen bovendien binnen 2 jaar op een Amerikaanse college te schitteren. Maar er is meer! Bolwerk Rijnland JK1 verwacht in mei 2006 te kunnen deelnemen aan de ‘fi nal four’ met wellicht een vervolg op het NK-kadetten (zie inzet). Ongeacht de resultaten in dit nu al succesvolle seizoen, schrijven we ons in het nieuwe seizoen in voor de eredivisie U18 (= nieuwe landelijke competitie voor spelers onder 18 jaar).

Om ons optimaal voor te bereiden op al deze sportieve uitdagingen, inventariseren we op dit moment de mogelijkheden van een trainingsstage in Florida. Het is de bedoeling dat we in die week deelnemen aan verschillende toernooien en trainingen krijgen van bekende Amerikaanse trainers. Wellicht kunnen we ook een NBA-wedstrijd bezoeken.

U begrijpt dat wij voor dit fantastische avontuur een hoop geld nodig hebben. De selectie van Bolwerk Rijnland jongens kadetten 1 zoekt daarom 100 vrienden die minimaal EURO 25,00 willen sponsoren om op die manier (een groot deel van) de ticketkosten te fi nancieren. Wij hopen dat u onze sportieve ambities wilt ondersteunen en uw medewerking wilt melden aan onze trainer/coach Albert Stuijfzand. Dat kan via het emailadres: albertstuijfzand@planet.nl. U kunt uw bijdrage ook direct overmaken. Dat kan op rekeningnummer 88.81.77.984 t.n.v. G.J. Stuijfzand/Zoetermeer.

Uw vriendschap en medewerking wordt overigens passend beantwoord. Op onze website [url=http://www.bvalphia.com/bolwerk]www.bvalphia.com/bolwerk[/url] worden alle vrienden van Bolwerk Rijnland JK1 vermeld. Desgewenst met uw website. Bovendien ontvangen al onze vrienden een gesigneerde teamfoto van Bolwerk Rijnland JK1. Indien de trainingsstage daadwerkelijk resulteert in deelname aan de ‘final four’ dan wordt iedereen een VIP-arrangement bij de thuiswedstrijd in Zoetermeer aangeboden. Tenslotte ontvangen onze vrienden in mei 2006 dagelijks per email een update over onze belevenissen in Florida.

Wij gaan er natuurlijk niet vanuit, maar mocht deze trainingsstage onverhoopt niet plaatsvinden, dan wordt uw bijdrage natuurlijk z.s.m. teruggestort.

[b]Namens de selectie van Bolwerk Rijnland JK1: heel hartelijk dank voor uw medewerking![/b]

[i]Basketball Bolwerk Rijnland jongens kadetten 1 heeft zich in het najaar van 2005 geplaatst voor de kampioenspoule van Rayon West. In deze competitie beslissen de 1e vier (van de 6 geplaatste) teams in het voorjaar van 2006 via een zgn. ‘final four’ wie er in juni 2006 mag deelnemen aan het nederlands kampioenschap (NK). De kampioen van Rayon West is overigens favoriet voor het NK.[/i]