De Mini’s 1 hebben de laatste wedstrijd voor het kerstreces gewonnen van de koploper uit hun poule (1e klasse regio). Een knappe (onverwachte) prestatie!
Lokomotief is een sterk team met zelfs een “center” in de gelederen die gewoon al even dunkt. In de uitwedstrijd werden we niet weggespeeld, maar Lokomotief was toen uiteindelijk toch duidelijk sterker.
Zaterdag in de Bloemerdhal bleek dat onze Mini’s 1 steeds beter als team gaan spelen. In het eerste kwart werd goed geconcentreerd gespeeld. Jeroen Vos en Raoul Koopmans waren goed op schot. Vincent Antes zorgde voor de nodige pit in het spel en Bas Kallenberg vulde samen met Mark de Zwart de gaatjes op die door het goede tegenspel ontstonden. In het tweede kwart zette Lokomotief hun grote “center” in het veld. Alles werd even anders. Toch bleef BVL goed spelen. Raoul Koopmans bleef knap verdedigen, samen met Michiel Jacobi en Philip van Houwelingen zorgde hij ervoor dat er weinig inside gescoord werd door Lokomotief.
Vincent Antes en Boris Crama zorgden voor snelle fast-breaks waardoor de tegenstander enigszins uit evenwicht raakte. Ruststand 32–27 voor BVL.
De coach van Lokomotief probeerde in de rust zijn team ervan te overtuigen dat er meer inside gespeeld moest worden, zodat ze hun lengte konden gaan uitbuiten.
En, helaas, in het derde kwart ging het een beetje mis. Het draaide even niet bij BVL.
Het is dit seizoen wel vaker gebeurd. Een goede eerste helft (met soms een flinke voorsprong) ging verloren in de tweede helft. We kwamen moeilijk tot scoren en lieten verdedigend nog wel eens een steekje vallen. En toen Boris Crama ook nog eens hard ten val kwam na een duidelijke persoonlijke fout van z’n tegenstander die niet door de scheidsrechter werd opgemerkt, verlamde het team een beetje. Stonden we aan het begin van het derde kwart nog met 5 punten voor, nu stonden we er 13 achter.
Coach Hans Kallenberg probeerde z’n team nog eens helemaal op te peppen voor het vierde kwart. En dat lukte. Er werd weer supersterk verdedigd, snel omgeschakeld naar de aanval en niet onbelangrijk, er werd weer flink gescoord.
Was het sympathieke publiek uit Leidschendam aanvankelijk rustig onderuit gaan zitten om hun ploeg relaxed naar weer een overwinning te zien spelen, nu sloeg daar ook de spanning toe. Het in groten getale aanwezige BVL-publiek begon het team uiteraard steeds luider aan te moedigen. De tegenstander werd geheel overspeeld. En dat resulteerde uiteindelijk in een duidelijke 66–58 overwinning voor BVL.

[i]Scores:[/i] Vincent Antes 12 punten, Boris Crama 8 punten, Philip van Houwelingen 6 punten, Bas Kallenberg 4 punten, Raoul Koopmans 16 punten, Jeroen Vos 16 punten, Mark de Zwart 4 punten.