[img right]/img/nieuws/kersttoernooi-klein.jpg[/img]Na afloop van het toernooi bij de jongens kadetten was er slechts 1 conclusie mogelijk: voor het Engelse Team Spirit Junior Sheffield Sharks moest met de hoed in de hand een diepe buiging worden gemaakt uit respect voor wat zij hun Nederlandse tegenstrevers lieten zien. Het team van de Nederlandse coach Duco van Oostrum was veruit superieur in alle basketbalfundamentals. Bij vlagen lieten zij uitmuntend basketbalspel zien: een verdediging waar geen doorkomen aan was. Een aanval met splijtende passes en/of lepe screens. Het was vooral de eenvoud waarmee de Engelsen hun tegenstrevers opzij zetten die zo opvallend was. Geen sterallures, maar gewoon keihard werken in de verdediging en in de aanval. Geen geforceerde schoten, maar gewoon werken totdat het open schot kon worden genomen. Of het nu de verzorging van de rebound, de transition, de fast break of wat dan ook was: hier speelde een echt basketbalteam, een team dat waarschijnlijk ook het Nederlands team U16 van het veld zou vagen.

Daarom was het spelen tegen de Sharks voor de Nederlandse teams ook zo leerzaam, ondanks het feit dat er nauwelijks sprake was van enige tegenstand. Pas wanneer het verschil 30 punt of meer was en de concentratie iets verslapte en/of de tegenstander van de bewondering was bekomen, kon er soms iets van tegenstand geboden worden. Zowel Lokomotief, als Rotterdam Zuid en BV Leiderdorp werden in de eerste helft volledig onder de voet gelopen. Alleen Unlimited Elst smaakte het genoegen om twee minuten in de eerste periode op voorsprong te staan (3-4). Toen de Sharks een tempo hoger gingen spelen, was het snel gebeurd en via 8-16 en 8-28, werd het uiteindelijk 26-42. De overige uitslagen waren veel groter: 66-24 (Rotterdam Zuid), 80-17 (Lokomotief) en 68-24 (BV Leiderdorp).
Bij de overige wedstrijden was overigens wel sprake van echte match-ups. Lokomotief en Rotterdam Zuid hielden elkaar precies in evenwicht (30-30) en omdat BV Leiderdorp en Unlimited beiden hun confrontaties tegen Lokomotief en Rotterdam Zuid winnend afsloten, ging de strijd om de tweede plaats tussen BV Leiderdorp en Unlimited Elst. Na een gelijk opgaande strijd (tot 26-26), trok Unlimited uiteindelijk aan het langste eind: 30-39.
Eindstand van het toernooi:
1. Team Spirit Junior Sheffield Sharks
2. Unlimited Elst
3. BV Leiderdorp
4. Lokomotief
5. Rotterdam Zuid

Topscorers:
1. Ashley Chandley (Team Spirit Sheffield Junior Sharks) 47 punt
2. Matthijs Kallenberg (BV Leiderdorp) 46
3. Joe Hall (Team Spirit Sheffield Junior Sharks) 43
4. Nick Besselink (Unlimited Elst) 38
Jeffrey van Huenen (Unlimited Elst) 38
6. Devon van Oostrum (Team Spirit Sheffield Junior Sharks) 32
James Anderson (Team Spirit Sheffield Junior Sharks) 32
Anthony Marsh (Team Spirit Sheffield Junior Sharks) 32
9. Casper van den Broek (Lokomotief) 26
10.John Bland (Team Spirit Sheffield Junior Sharks) 24
Sven Visser (BV Leiderdorp) 24
12. Kaj van der Vlist (BV Leiderdorp) 23
13. Daan de Jong (Rotterdam Zuid) 22
Sven Pinedo (Lokomotief) 22
Tam Kawai (Lokomotief) 22

All Star Team:
Kaj van der Vlist (BV Leiderdorp)
Sven Pinedo (Lokomotief)
Zoe Joy Salome (Rotterdam Zuid)
Ashley Chandley (Team Spirit Sheffield Junior Sharks)
Jeffrey van Huenen (Unlimited) – Most Valueble Player

[img]/nieuws/img/sheffieldsharks.jpg[/img]